Demersurile făcute pentru construcția a două poduri noi peste râul Iza, în localitatea Bârsana s-au finalizat cu semnarea a două contracte de finanțare. Este vorba despre două poduri cu deschidere de peste 18 metri.
Un pod va fi construit în localitatea Bârsana, în zona Valea Slatinei, în valoare de 570.000 de lei, iar cel de-al doilea se va realiza în Nănești, zona Gura Vaii – Belți, cu o valoare de aproximativ 565.000 de lei.
”Am o mare satisfacție când văd că demersurile serioase ale administrației locale sunt atât de rapid promovate și introduse la finanțare, cum este situația celor două poduri din Bârsana. Meritul îi aparține viceprimarului Teodor Ștefanca, care a fost principalul vector de mișcare pentru ca aceste două proiecte să obțină finanțarea. Vorbim de aproape 1,1 milioane de lei, bani disponibili în acest moment pentru cele două comunități izolate din Bârsana și Nănești. Localnicii nu vor mai fi nevoiți să facă eforturi de kilometri pentru a ajunge din cătunul în care locuiesc la centrul comunei”, , a precizat vicepreședintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea.
”Aceste două poduri sunt extrem de importante pentru comunitatea noastră. Unul este în satul Bârsana, zona Valea Slatinii, iar cel de-al doilea în satul Nănesti, zona Valea Belții. Oamenii din zona Valea Slatinii, unde locuiesc în prezent 33 de familii, sunt complet izolați și nu au nicio cale de acces decentă către centrul comunei. În cazul unor evenimente nefericite, aceștia trebuie să treacă peste puntea de la Mănăstire, care este șubredă, pentru a câștiga timp. Prin construcția acestui pod, cele 33 de familii vor fi legate direct la șoseaua principală. O astfel de investițe reprezintă un vis împlinit pentru oamenii zonei, iar eu, personal, muncesc pentru realizarea acestor proiecte de la începutul mandatului meu”, a declarat viceprimarul comunei Bârsana, Teodor Ștefanca.
Totodată, acesta a arătat că locuitorii comunității au foarte multe proprietăți agricole în zona Valea Belții din satul Nănești, iar în prezent calea de acces o reprezintă o punte care se trece cu piciorul, prin apă. Cei care doresc să ajungă cu mașina fac un ocol de câțiva kilometri, pe la Oncești.