AcasăEvenimentLECȚII DE ISTORIE – Elevii de la „Nicolae Iorga” au sărbătorit în...

LECȚII DE ISTORIE – Elevii de la „Nicolae Iorga” au sărbătorit în avans Ziua Armatei

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ziua de 25 octombrie, Ziua Armatei Romane, este un moment festiv si, de obicei, este punctata prin defilari militare. Pentru elevii de la Scoala Gimnaziala „Nicolae Iorga” din Baia Mare aceasta zi va insemna, de astazi incolo, cu totul altceva. Pentru ca in scoala au poposit cadre militare, atat rezervisti cat si militari combatanti in teatrele de lupta internationale, copiii au avut parte de o lectie de istorie pe care nu o vor uita prea curand.

„Prin aceasta activitate pe care o desfasuram astazi, in scoala noastra, ne-am propus sa sarbatorim impreuna Ziua Armatei Romane, chiar daca o facem putin in avans. Avem ca si invitati reprezentanti ai Centrului Militar Judetean Maramures si ai Unitatii Militare Batalion 612 Artilerie Antitanc Maramures. Sigur ca, pe langa evocarea unor momente din istoria noastra nationala, elevii care participa la aceasta activitate au posibilitatea sa se familiarizeze cu cateva mijloace de lupta, echipamente pe care le puteti vedea si dumneavoastra si, mai mult decat atat, o parte dintre invitati vor putea relata niste povesti deosebite pe care dansii le-au trait in diferite zone de conflict de pe glob. Avem si un invitat special din partea Asociatiei Judetene a Veteranilor de Razboi care, de asemenea, o sa ne impartaseasca niste experiente deosebite. Speram ca in urma acestei activitati nu doar sa invatam o lectie deosebita de istorie intr-un cadru special ci sa trezim interesul elevilor pentru aceasta profesie deosebita, acea a armelor”, a declarat Natalia Dancu, profesor de istorie la Scoala Gimnaziala „Nicolae Iorga” Baia Mare.

armata 2Elevilor prezenti le-au vorbit atat veteranii de razboi cat si militarii baimareni care au luptat in Afganistan. S-a creat astfel o punte intre generatii, totul in cadrul unui program al Ministerului Apararii Nationale.

„La nivelul Ministerului Apararii Nationale exista, din partea Directiei Relatii Publice, Informare si Relatii Publice, un program anual privind desfasurarea Zilei Armatei Romaniei in scoli. Ca atare, in aceasta institutie de invatamant si Centrul Militar Maramures prin Biroul Informare – Recrutare am venit sa desfasuram o activitate in cinstea zilei de 25 Octombrie, Ziua Armatei Romaniei”, a precizat lt. col. Gabriel Gilvacs, sef Birou Informare – Recrutare, Centrul Militar Maramures.

Cu siguranta ca elevii nu vor uita prea curand ce au vazut si au auzit, mai ales ca militarii nu au venit cu mana goala. Au venit echipati cu uniformele de razboi si au adus chiar si cateva arme. Totul i-a impresionat pe copii care acum chiar se gandesc la o cariera militara.

„Armele, uniformele si prezentarea m-au impresionat, sigur. M-am gandit la o eventuala cariera militara dar nu sunt sigura deocamdata”, a spus eleva Mara Boghisiu.

Activitati similare celei desfasurate astazi la Scoala Gimnaziala „Nicolae Iorga” se vor desfasura si in alte scoli din Maramures urmand ca duminica, 25 octombrie, trupe militare sa defileze la Monumentul Ostasului Roman din Baia Mare. (Ana Pop)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA