AcasăEvenimentSportUS OPEN – Simona Halep e în turul trei după un meci...

US OPEN – Simona Halep e în turul trei după un meci în care nu a avut probleme

spot_img

DISTRIBUIȚI

Meciul a început perfect pentru Simona Halep, care s-a impus la zero în primul game pe serviciul adversarei, profitând de greşelile ucrainencei Kateryna Bondarenko, locul 104 mondial, venită din calificări. Apoi, Simona şi-a concretizat break-ul, chiar dacă a făcut şi o dublă greşeală. Românca a fost agresivă şi a câştigat raliurile în care a fost implicată.

Au urmat două game-uri la rând câștigate de ucraineancă, astfel că tabela a arătat egalitate, 2-2, o mini-surpriză raportată la ce s-a jucat până atunci. Se pare că a fost un simplu foc de paie, Halep revine repede în avantaj datorită agresivității din jocul său și a serviciului foarte bun. La 4-2, Kateryna își face serviciul și reduce distanța ce o separă de Halep. Sportiva noastră servește cu mingi noi, câștigă punctul și apoi setul, 6-3, după ce a reușit un nou break spectaculos, fiind condusă cu 40-15 și salvând mai multe mingi de game.

Simona a început bine și actul secund. A preluat conducerea, dar Bondarenko a ținut aproape reușind să își câștige serviciul. La 2-2 a urmat la serviciu Simona, care a tranșat disputa cu doi ași, câștigând jocul la zero. Cele două jucătoare merg cap la cap, Kateryna egalează la trei după cel mai lung schimb al partidei în care s-au consemnat 21 de lovituri. Se ajunge la 4-4 și break-ul se încăpățânează să nu vină.

Se prevestește în următorul game pe care Simona îl câștigă din nou la zero, cu un as din al doilea serviciu. Și vine, Simona Halep reușește singurul break din setul secund, suficient însă să ajungă în turul trei, egalându-și performanța de anul trecut de la US Open.

Așadar 6-3, 6-4, după o oră și 15 minute de joc în care Simona nu a fost nevoită să se întrebuințeze prea mult. Astfel, jucătoarea numărul doi a lumii şi-a asigurat 130 de puncte în clasamentul WTA și 120.000 de dolari.

În turul trei, după calculele hârtiei, Halep ar trebui să aibă un meci cel puțin la fel de ușor pentru că o va întâlni pe învingătoarea dintre japoneza Kurumi Nara și americanca Shelby Rogers, ultima ajunsă aici din calificări, ambele fiind la fel de necunoscute prin zona podiumurilor de premiere ale marilor turnee.

E bine că Simona Halep nu și-a risipit energia, deoarece aproape de miezul nopții (11.30 ora României) va trebui să revină în teren, alături de Horia Tecău, pentru partida din primul tur al probei de dublu mixt.
Grigore Ciascai

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA