AcasăActualitatePoliticDUPĂ ATÂTA PĂLĂVREĂJEALĂ INUTILĂ - Codul Fiscal a fost votat şi va...

DUPĂ ATÂTA PĂLĂVREĂJEALĂ INUTILĂ – Codul Fiscal a fost votat şi va fi trimis spre promulgare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Camera Deputaţilor a adoptat, joi, cu 279 de voturi „pentru”, 8 „împotriv㔺i 5 abțineri, proiectul noului Cod Fiscal. Camera Deputaţilor este for decizional. Codul va merge pentru promulgare la preşedintele Klaus Johannis.

Camera Deputaţilor a adoptat anterior, în cursul dimineţii, pe articole, reexaminarea Codului fiscal, neînregistrându-se nicio modificare faţă de raportul Comisiei de buget.

Premierul Victor Ponta a ajuns în plen după exprimarea votului la Codul fiscal.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat după vot că prin aplicarea acestui Cod Fiscal de anul viitor va fi o creştere cu 4, 1 %, o a consumului, a investiţiilor cu 16%, o creştere economică de peste 4 % şi un PIB care va ajunge la 743 de miliarde de lei.

Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat că este mulţumit de rezultatul votului, dar dincolo de conţinutul acestui cod în care spune că are foarte multă încredere că va duce la dezvoltarea României, Liviu Dragnea s-a declarat mulţumit că în jurul unui proiect aşa mare au reuşit să ajungă la un consens, Puterea şi Opoziţia.

Liderul PSD a anunţat de asemenea că a stabilit cu Alina Gorgiu, copreşedintele PNL, să realizeze un plan comun prin care Parlamentul României să fie recredibilizat. Dragnea a subliniat că este incorect ca Parlamentul să nu fie văzut cu credibilitate.

Cred că într-un timp rezonabil, în maxim o lună, o să avem un set de măsuri prin care să recredibilizăm instituţiaSăptămâna viitoare vom stabili un grup de lucru care să prezinte un set de măsuri ca Parlamentul să funcţioneze mai eficient, a spus Liviu Dragnea.

Proiectul de lege al noului Cod Fiscal a fost adoptat, marţi şi la Senat cu 131 de voturi „pentru”, o abţinere şi patru voturi „împotrivă”.

Modificările vor fi adoptate în forma iniţială, dar unele măsuri vor fi aplicate etapizat.

S-a convenit reducerea TVA până la 20% de la 1 ianuarie 2016 şi până la 19% de la 1 ianuarie 2017.

Taxa pe stâlp va fi eliminată de la 1 ianuarie 2017, cu o excepţie solicitată de ministrul Agriculturii referitoare la construcţiile speciale din agricultură.

Supra-acciza va fi eliminată de la 1 ianuarie 2017.

Plafonarea CAS la 5 venituri medii brute va fi aplicată de la 1 ianuarie 2017.

Reducerea impozitului pe dividende va fi operată de la 1 ianuarie 2017.

Proiectul de buget va fi gata până la 15 noiembrie. Şi pe marginea legii bugetului de stat se va colabora cu opoziţia după acelaşi model aplicat în cazul Codului fiscal.

(Foto – Gabriel Bodnariu)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA