Anumite fructe şi legume pot deveni otrăvitoare dacă sunt consumate în cantitate mare, în stare crudă sau dacă nu sunt alese cu atenţie. Iată care sunt:
Cassava
Este un aliment adus din America de Sud, mai exact rădăcina plantei care nu trebuie consumată în stare crudă.
Cassava, manioc sau tapioca este o tulpină lemnoasă din America cunoscută pentru beneficiile sale aduse sănătăţii, doar dacă a fost gătită. Dacă este consumata în stare crudă, Cassava are un conţinut ridicat de cianură şi duce la paralizie sau chiar moarte.
Ciupercile
Doar în Statele Unite sunt cunoscute peste 5.000 de tipuri de ciuperci din care 100 sunt toxice şi mai puţin de 10 sunt mortale. În lumea întreagă sunt cunoscute peste 38.000 de specii de ciuperci, din care 5% sunt nocive. Este foarte important să cumpărăm ciuperci de la un spermarket sau de la un producător, pentru că acestea pot provoca nu doar un simplu disconfort intestinal şi greaţă, ci şi decesul.
Seminţe
Par inofensive, dar se pot dovedi letale. Cu siguranţă nu ştiai că seminţele de mere, caise, cireşe nu sunt comestibile. Gustul amar pe care îl au ar trebui să ne împiedice să le consumăm, deoarece conţin o cantitate mică de cianură. Cireşele, caisele, piersicile şi nectarinele conţin această substanţă într-o măsură mai mare decât merele. Dar chiar dacă înghiţi aceşti sâmburi, substanţa din ele nu intră în contact cu acizii din sistemul digestive, deoarece organismul elimină aceste seminţe. Este mai dificil atunci când se consumă miezul seminţelor în cantităţi mari.
Mai multe pe One.ro