Trei profesioniști acreditați doresc să sprijine comunitatea românească prin informare cu privire la drepturile și obligațiile persoanelor rezidente în UK.
Astfel, începând de duminică, 20 martie, la Centrul Comunitar Român din Londra vor avea loc, lunar, seminarii de informare în ceea ce privește serviciile sociale britanice. Seminariile vor fi susținute de Iris Radulian – inquiry officer/safeguarding team Ealing Social Services, Silvia Gerea – psiholog, consultant și psihoterapeut și Andreea Corsei – legal adviser.
Seminariile sunt gratuite și au ca scop prezentarea tipurilor de abuz, a drepturilor pe care le aveți, cum poate consiliul local să vă ajute și cum vă puteți proteja de cel care vă abuzează.
Silvia Gerea, psihoterapeut acreditat si autorizat român, va oferi asistența necesara în cazul în care ați fost victima unei traume. Ea va fi prezentă în fiecare lună pentru a putea asista membri comunității care doresc să vorbească despre o situație aparte în familia lor.
Andreea Corsei (legal adviser) vă poate asista în cazul unor situații extreme.
Seminarul se va desfășura duminica, în fiecare lună, timp de trei ore, de la 10.00 la 13.00, iar în fiecare lună vor fi aduși invitați speciali din diferite domenii care vor putea prezenta studii de caz utile.
„Este deosebit de important pentru noi să știm să fim cetățeni integrați în această societate și acest lucru se întâmplă atunci când devenim conștienți de ceea ce oferă țara în care am decis sa trăim. Tocmai de aceea, aceste seminarii lunare puse la dispoziție în primul centru comunitar românesc sunt utile celor ce vor sa aibă cunoștințe despre cum funcționează sistemul de asistență socială din UK”, a declarat Iris Radulian.
„Echipa de profesioniști acreditați vrea să sprijine românii care pot întâmpina greutăți și nu își cunosc drepturile îndeajuns și va vorbi despre cum poate statul acestei țări să le vina in ajutor. Este important sa înțelegem cum serviciile sociale ne ajută și de ce trebuie eliminate conceptele greșite precum că ne pot fi luați copiii de acasă daca nu îndeplinim anumite criterii”, ne-a mai spus ea.
„Lucrând cu multe aceste cazuri, idea ne-a venit atunci când am realizat că și în rândul comunității romanești se pot număra persoane precum: părinți care au nevoie de ajutor, mame sau tați care se simte victime și au nevoie de protecție, persoane care au nevoie de asistență pentru a depăși un moment dificil din viața lor sau părinți care observa că proprii lor copii sunt victimele unor circumstanțe rasiste în relația cu alți copii din scoală.”
„Trebuie să recunoaștem că există situații în care avem nevoie de asistență și trebuie să înțelegem cum să accesăm această informație. Seminarul este la îndemna tuturor celor care vor sa înțeleagă legislația cu care autoritatea locală vine în sprijinul celor care au nevoie de ajutor”, au comunicat membrii echipei de specialiști.
Programul până în luna iunie este următorul
20 martie – introducerea seminarului, scopul sau si sistemul de asistenta sociala in UK.
24 aprilie – protecția copilului în Marea Britanie
29 mai – trafic de persoane, prostituție, violența domestică, abuz emoțional, psihologic, etc. Cum recunoaștem, cum acționăm? Cum reportăm, cui reportăm? Cine ne ajută?
26 iunie – legislație utilă aplicată de consiliile din Marea Britanie.
Seminariile se vor desfășura la Centrul Comunitar Român, în Wembley, 2 Grand Parade, Forty Ave, Wembley Park, HA9 9JS (2-3 minute de mers pe jos de la stația de Metrou Wembley Park).
Sursa: ziarulromanesc.net
Sursa foto: mareabritanievsromania.files.wordpress.com