ORA PĂMÂNTULUI este cea mai mare mișcare voluntară de mediu și va reuni încă o dată milioane de oameni din întreaga lume care-și arăta angajamentul față de Planetă. Ora Pământului 2019 este un moment-cheie pentru oameni, companii, autorități să își folosească puterea pentru a face schimbări la nivel personal, dar și la nivel global, încât să protejeze natura de care depinde bunăstarea și dezvoltarea umanității.
Peste 180 de țări și teritorii se reunesc și anul acesta pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice și pierderii biodiversității, dar și pentru a inspira oameni, comunități, companii, guverne să acționeze pentru a stopa declinul biodiversității. Kenya, de exemplu, intenționează să planteze 1 miliard de copaci până în 2030 pentru a reface pădurile.
În Malaezia, oamenii au inițiat o petiție pentru a pune conservarea tigrilor pe agenda publică națională. Ecuadorul militează în capitala Quito pentru o lege care să interzică plasticul, iar Finlanda va provoca peste un sfert din populația țării să adopte o dietă mai prietenoasă cu planeta. WWF România provoacă oamenii, companiile, instituțiile să își creeze obiceiuri mai prietenoase cu mediul, pe care să le mențină cel puțin până la următoarea ediție Earth Hour.
Sâmbătă 30 martie, ora 19:30 se dă startul evenimentului global #EarthHour în Piața Cetății din Baia Mare.
Programul evenimentului:
19:30 – 20:30 Crearea din lumânari a unui arbore enorm pentru a conștientiza importanța naturii în viața noastră și a promova Codrii Seculari de la Strâmbu-Băiuț, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO
- Fotografii cu ursul Panda, mascota WWF
- Tatuaje temporare cu animale
20:30 – 21.30 Stingem lumina în zeci de orașe din țară
20:45 – 21:15 Cântece de chitară cu Cercetașii Royal Rangers și diverse jocuri pentru copii