AcasăEvenimentSportNORVEGIA ȘI-A LUAT REVANȘA – România a jucat fără patru titulare, cu...

NORVEGIA ȘI-A LUAT REVANȘA – România a jucat fără patru titulare, cu gândul la turneul de calificare din Danemarca

spot_img

DISTRIBUIȚI

Cu gândul la turneul preolimpic din Danemarca, România a pierdut clar returul cu Norvegia, din preliminariile Campionatului European din Suedia, scor 17-27.

România a început meciul cu Norvegia fără patru jucătoare de bază. Neagu, Ungureanu, Elisei și Buceschi au fost menajate, iar acest lucru s-a simțit în jocul tricolorelor, mult mai interesate de turneul preolimpic.

Învinse la Cluj, norvegiencele au dominat clar prima repriză, încheiată cu scorul de 12-8pentru campioana mondială și europeană en-titre.

După 13 minute din partea secundă, gazdele și-au mărit avantajul la 7 goluri, 19-12. La acest scor, Nora Mork și-a permis să facă și spectacol. Cea mai mare diferență, de 10 goluri, s-a înregistrat cu două minute înainte de final, atunci când România a fost nevoită să joace în inferioritate numerică.

Scorul final a fost 27-17 pentru Norvegia, care revine pe primul loc în grupă. Naționala lui Tomas Ryde ocupă locul secund, la egalitate de puncte. Între 18 și 20 martie, România participă la turneul de calificare la Jocurile Olimpice, alături de Danemarca, Muntenegru și Uruguay.

În ciuda faptului că situaţia a devenit tot mai negativă în partea secundă, selecţionerii nu au făcut niciun pas înapoi de la planul întocmit: niciun minut în teren cu Neagu, Ardean, Ungureanu, Buceschi, chiar Manea şi Szucs. S-a riscat inclusiv un eşec la scor, lucru care s-a întâmplat în final: 27-17.

După cum a decurs jocul şi după reacţiile din timpul acestuia, România nu a fost interesată de acest joc. Miza cea mare este turneul preolimpic de la Aarhus (18-20 martie), cu Danemarca, Uruguay şi Danemarca.

După un meci foarte slab făcut de naţională, au existat totuşi câteva jucătoare din linia a doua care au putut fi remarcate, Denisa Dedu, Mădălina Zamfirescu, o soluţie pentru postul de coordonator, şi Patricia Vizitiu, care în ciuda eficienţei de 50% şi-a asumat riscuri şi poate sclipi în momente dificile.

Norvegia – România 27-17 (12-8)

Norvegia: Grimsbo, Lunde – portari; Sobstad, Arntzen, Kristiansen 3, Loke 7, Mork 4, Aune 2, Brattset, Sulland, Stange, Riegelhuth, Kurtovic 6, Herrem 3, Sanna Solberg 2, Tomac.

Antrenor: Thorir Hergeirsson

România: Dedu, Munteanu, Ungureanu – portari; Udriştoiu, Szucs, Neagu, Brădeanu 1, Perianu 1, Marin, Ardean, Manea 1, Zamfirescu 3, Tănăsie 1, Chintoan 2, Vizitiu 6, Chiper 2. Antrenori: Tomas Ryde și Costică Buceschi.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA