AcasăNews AlertEVENIMENT DE SUFLET – Sute de seniori băimăreni au participat la Balul...

EVENIMENT DE SUFLET – Sute de seniori băimăreni au participat la Balul Primăverii organizat de Cătălin Cherecheș. Au avut parte de invitaţi surpriză şi momente speciale

spot_img

DISTRIBUIȚI

Distracţie, surprize şi invitaţi aleşi pe sprânceană. De asta au avut parte câteva sute de seniori băimăreni care au fost invitaţii primarului Cătălin Cherecheş la „Balul Primăverii”. Edilul şi-a primit invitaţii cu multă dragoste şi le-a vorbit cu aleasă preţuire despre exemplul pe care îl dau generaţiilor mai tinere.

MEZ_7016

„Vreau să vă mulţumesc pentru tot ceea ce aţi făcut şi faceţi pentru acest oraş, ceea ce faceţi pentru acest oraş, modelul pe care ni-l oferiţi de fiecare dată. Vreau să vă mulţumesc dumneavoastră care sunteţi părinţii şi bunicii noştri, vreau să vă mulţumesc dumneavoastră celor are ne-aţi educat, vreau să vă mulţumesc dumneavoastră care prin munca dumneavoastră şi prin impozitele pe care le-aţi plătit, ne-aţi plătit nouă şcolile şi vreau să vă mulţumesc pentru sacrificiul pe care zeci de ani l-aţi făcut sperând întotdeauna să aveţi şi o viaţă mai bună, să trăiţi şi într-un oraş mai frumos şi să trăiţi şi într-o ţară aşa cum aţi gândit-o şi aţi visat-o. Sunt convins că pe parcursul anilor, în 20, 30, 40, 50, 60 de ani, lucrurile nu s-au întâmplat de fiecare dată aşa cum v-aţi dorit. Sunt convins că în dumneavoastră este un spirit şi rezonează spiritul de luptători şiu de oameni care doriţi în continuare să fiţi utili pentru comunitatea noastră, pentru oraşul nostru”, a precizat Cătălin Cherecheş.


Cătălin Cherecheș le-a vorbit invitaţilor despre importanţa puterii exemplului pe care ei au dat-o şi o dau zilnic şi despre importanţa de a fi uniţi ca şi comunitate pentru că doar în acest felul lucruruile vor funcţiona aşa cum trebuie.


„Vreau să vă spun că fără gândul dumneavoastră, fără sfatul dumneavoastră, fără ideile dumneavoastră, lucrurile nu funcţionează. Sunt falşi, sunt ipocriţi cei care spun că este vremea tinerilor. Nu e nici vremea tinerilor, nu e nici vremea celor mai maturi, e vremea noastră a tuturor, împreună pentru că împreună trebuie să fim şi o familie, împreună trebuie să fim o comunitate, împreună trebuie să fim un oraş, împreună trebuie să fim o ţară. Dacă nu vom învăţa lucrurile acestea şi tot timpul o să ne împărţim unii în tineri sau în vârstnici, în femei şi bărbaţi, în preferinţe religioase sau etnii, lucrurile n-o să funcţioneze. Noi împreună trebuie să fim o familie indiferent cine şi cum suntem, indiferent că unii suntem ortodocşi, alţii suntem catolici, indiferent că unii suntem de stânga, alţii suntem de dreapta pentru că toţi împreună suntem băimăreni şi iubim acest oraş. Dumneavoastră sunteţi cea mai frumoasă dovadă a faptului că iubiţi oraşul prin tot ceea ce faceţi pentru oraş, pentru judeţ, modul în care s-au construit lucrurile”, a mai spus primarul.

MEZ_7246Cătălin Cherecheş le-a dezvăluit seniorilor prezenţi unul dintre secretele lui. Le-a spus despre cărţile pe care îi place să le lectureze şi despre lucrurile extrem de importante pe care le învaţă din acestea.

„Cea mai mare plăcere a mea, seara târziu când ajung acasă este să citersc monografii sau cărţi, să mai răsfoiesc din istoria oraşului. Istoria oraşului a fost generoasă de-a lungul timpului dar cel mai pregnant lucru s-a întâmplat în perioada anilor ‘50 – ‘90. În momentul în care răsfoiesc şi văd cât s-a construit în acest oraş, în ce ritm s-a construit în acest oraş, cum s-au construit blocuri, cum s-au aranjat în jurul blocurilor zonele verzi, cum s-au construit fabrici, cum s-au făcut şcoli, cum s-au făcut licee, cum s-a făcut Gara pe care un Guvern întreg nu poate să o administreze, ştiţi ce sentiment am? Un sentiment foarte plăcut de exemplu, primesc un exemplu foarte puternic dar pe de altă parte îmi vine să mă duc acasă pentru că văd câte lucruri s-au putut face într-o perioadă în care nu erau atâţia bani dar era foarte multă dragoste şi foarte multă dorinţă. Acum cea mai importantă dorinţă este cum să ne certăm unii cu alţii, cum să băgăm beţe în roate. Din ceartă şi din sfadă, nimic nu s-a construit. Totul s-a construit în lumea asta, inclusiv acest oraş din curaj şi din dragoste. Aceste sunt cele două lucruri: curaj şi dragoste. Dacă nu faci din curaj şi dragoste lucruri, nu funcţionează nimic”, a explicat Cherecheş.


În discursul său, Cătălin Cherecheş le-a mulţumit seniorilor pentru tot ceea ce au făcut şi fac pentru oraş, pentru faptul că sunt o parte activă a comunităţii băimărene şi pentru faptul că rămân în continuare un exemplu pentru generaţiile tinere.

MEZ_7440

„Vreau să vă mulţumesc tuturor celor care aţi venit astăzi aici, oameni foarte dragi mie şi oameni foarte reprezentativi pentru oraşul nostru: profesori, ingineri, medici, artişti, actori, oameni care în toate domeniile au avut câte un lucru important de arătat comunităţii.

MEZ_7726Dumneavoastră sunteţi părinţiii şi bunicii mei, dumneavoastră sunteţi cei care mă faceţi să merg de fiecare dată înainte trecând peste orice şi fiind aşa ca şi tancul: merg doar înainte şi o fac cu foarte, foarte multă dragoste şi cu foarte multă iubire pentru acest oraş pentru că din exemplul dumneavoastră ştiu cum trebuie să arate acest oraş. Arată din ce în ce mai bine, reparăm din ce în ce mai multe lucruri dar cred că un oraş nu ţine atât de mult de drumuri, curăţenie, şcoli. Lucrurile ţin în acest oraş, în primul şi în primul rând de oameni şi de ce e în mintea şi în sufletul lor. Cred că aici trebuie să revenim, la ce sunt oamenii în acest oraş, cum sunt ei într-un fel respectaţi, cum sunt ei antrenaţi în comunitate pentru că eu nu-mi doresc un oraş cu oameni care să stea pe margine să se uite la ce se întâmplă. Eu îmi doresc o comunitate şi un oraş de oameni implicaţi aşa cum sunteţi dumneavoastră. Mulţi dintre dumneavoastră sunteţi mult mai activi decât alţii care sunt de vârsta mea sau chiar mai tineri decât mine şi lucrul acesta mă onorează”, a subliniat primarul.
MEZ_7696

Suprizele s-au ţinut lanţ pentru seniori. Pe lângă artişti locali consacraţi şi foarte îndrăgiţi precum maestrul Dumitru Dobrican, Anamaria Cardoş, Florin Gherman, Teofil şi Sorin Rad, pentru invitaţii lui Cătălin Cherecheş au cântat şi Aurel Tămaş dar şi Părintele Cristian Pomohaci.

MEZ_7845

„Părintele Pomohaci este alături de noi şi mă bucur foarte mult că a reuşit în această seară să fie şi în faţa ochilor notrşi pentru că în sufletul nostru este de fiecare dată şi să încheiem seara într-un mod foarte frumos alături de Sfinţia Sa. Mă bucur foarte mult că face ceea ce puţini fac. Ţara noastră are nevoie de câţiva oameni, nu foarte mulţi, care să ne arate cine suntem că de multe ori nu prea ştim cine suntem sau uităm cine suntem, mai ales cei tineri. Atunci avem două repere mari şi late, doar două. Primul lucru este Biserica noastră şi al doilea lucru este fibra noastră, tradişia noastră de români. Singurul care face în mod perfect această îmbinare este Sfinţia Sa, Părintele Pomohaci. Şi ar trebui s-o înţeleagă toţi, de la cei mai galonaţi până la cei mai puţin galonaţi. De la cei mai importanţi până la oamenii simpli, pentru că unii spun că preotul trebuie să stea la altar. Unde-i laltarul? Unde sunt oamenii, acolo este altarul şi acolo este Dumnezeu”, a concluzionat Cătălin Cherecheş în aplauzele asistenţei.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA