AcasăEvenimentFEDERAȚIA LUI GHIȚĂ – Scandalos! Rasiștii din Zalău scapă nepedepsiți, iar Melinda...

FEDERAȚIA LUI GHIȚĂ – Scandalos! Rasiștii din Zalău scapă nepedepsiți, iar Melinda Geiger a fost amendată!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Se cunoaște faptul că în urma incidentelor petrecute în tribunele sălii sportului din Zalău, la meciul din Liga Națională dintre echipa gazdă și HCM Baia Mare, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a dat următoarele amenzi celor pe care i-a găsit vinovați:

*HC Zalău – 5.000 de lei

*FRH – 5.000 de lei

*Observatorul meciului HC Zalău – HCM – 3.000 de lei

*Cei doi arbitri – Câte 2.000 de lei

Amendarea FRH poate fi interpretată ca o reparaţie morală, după ce Comisia de Apel a anulat toate sancţiunile primite de HC Zalău din partea Comisiei de Disciplină. Va rămâne în istoria neonorantă a sportului, Alexandru Dedu, preşedintele FRH, cel care a venit cu o justificare absurdă pe Facebook:

„Sunt dezamăgit că Allison Pineau şi Alesandra do Nascimento nu au dat curs invitaţiei Comisiei de Disciplină prin care să-şi spună punctul de vedere“.

De precizat că cele două handbaliste și antrenorul Aurelian Roșca, convocat și el, n-au apărut în faţa comisiei întrucât erau în Franța, unde aveau meci cu Fleury în Liga Campionilor! Or, marele și impozantul președinte de federație știa foarte bine lucrul acesta. Ca să nu mai vorbim de faptul că ședința Comisiei de Disciplină a fost programată, surprinzător, luni, când HCM Baia Mare încă nu sosise acasă! Întreb și acum, cum am făcut-o la momentul respectiv: De ce nu a fost programată ședința respectivă la mijlocul sau la sfârșitul săptămânii, de ce graba asta nejustificată de nimic?

Faptul că cei de la Comisia de Apel s-a aliat cu HC Zalău, iar preşedintele FRH a avut o reacţie de neînţeles, ca să nu spunem nesimțită, nu sunt singurele episoade şocante în acest caz de rasism.

publicul-zalauan-acuzat-de-rasism
Imediat după ce colegele ei au fost agresate, Melinda Geiger, care a jucat în meciul respectiv,  a condamnat cele întâmplate lîn sala sporturilor printr-o postare pe Facebook:

„Nu am crezut că lumea poate fi atât de rea şi de needucată, însă uite că se întâmplă într-un oraş cu aşa zise pretenţii handbalistice numit Zalău. Echipa din Zalău, fiind condusă de un om fără scrupule unde lumea huiduie şi se comportă mai rău ca într-o junglă… Nu aş vrea să jignesc animalele pentru că ele nu au nicio vină, însă pot spune că oamenii care vin la sala, în special galeria şi alţi mari suporteri ai echipei sunt mai răi decât animalele… fără cei 7 ani de acasă, fără minte şi educaţia care se cuvine fiecărui om.

Eu nu pot să îmi dau seama dacă aici e pur şi simplu lipsa de respect pentru jucătoare, care totuşi reprezentăm România în Liga Campionilor, dar şi la competiţii majore, sau e pur şi simplu mitocănie! Să înjuri că în codru şi să fii rasist, asta înseamnă să fii suporter al echipei din Zalău! Sper că după acest spectacol de vorbe grele să poată dormi noaptea liniştiţi, să meargă înapoi acasă la familiile lor cu conştiinţa împăcată pentru că ce au făcut la meciul asta e de neconceput şi nesimţirea e în vogă!”.

Comisia de Disciplină a fost sesizată de HC Zalău şi, culmea, a amendat-o pe Geiger cu 1.000 de lei! Exact asta am spus și noi în unul din articolele legate de scandalosul caz de la Zalău: ”Culmea ar fi ca FRH să o sancționeze pe Melinda Geiger, nu pe adevărații vinovați”. Și chiar asta a decis Federația lui Ghiță!

„Am reuşit performanţa de a fi amendată pentru declarații jignitoare la adresa publicului spectator, dar acel public spectator scapă gratuit pentru infracţiunea comisă. Am urmărit înregistrarea TV a meciului şi scandările rasiste la adresa colegei mele Allison Pineau se aud clar! Din păcate, trăim într-o societate în care interesele personale ale unora sau altora primează în faţa respectului faţă de un sportiv care aduce respect sportului românesc. Am ajuns în situaţia în care dreptul la liberă exprimare să ne fie luat, din contră, să fim amendaţi pentru că spunem ce gândim!“, a scris Geiger.

Grigore Ciascai

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA