„Întreg destinul meu se află în mânile mele”, spunea Mary Burmeister, iar o artă străveche pare să îi susţină ipoteza. Potrivit artei Jin Shin Jytsu, poţi să îţi armonizezi emoţiile şi îţi poţi revitaliza corpul prin masarea degetelor.
Fiecare deget este asociat cu o anumită stare care poate crea un dezechilibru în organismul uman.
Atunci când simţi o tensiune musculară la nivelul gâtului sau sesizezi că te cuprinde o stare de leşin, este recomandat să îţi masezi degetul mic pentru cel puţin un minut. Degetul mic şi nervii din palmă sunt conectaţi la nervi şi prin masaj reuşeşti să îi calmezi şi să scapi de tensiune, ba chiar şi de durerile de spate.
Dacă vrei să ai ganglionii limfatici sănătoşi, este bine să îţi masezi degetul inelar. Sistemul limfatic se ocupă de eliminarea toxinelor din organism, prin organele de filtrare. Frecând degetul inelar te asiguri că îţi menţii sistemul limfatic sănătos.
Dacă suferi de insomnii şi nu te poţi concentra la locul de muncă, dacă adormi târziu noaptea şi nu te poţi trezi dimineaţa, masează-ţi degetul mijlociu pentru 60 de secunde. Te vei relaxa numaidecât şi vei reuşi să îţi canalizezi atenţia spre linişte şi pace.
Cei care au probleme cu inima sau cu plămânii, trebuie să ţină cont de faptul că degetul mare se află în strânsă legătură cu aceste organe. Când eşti răcit, ai dificultate în respiraţie sau te iau palpitaţiile, începe să îţi masezi degetul mare, iar lucrurile treptat vor reveni la normal.
Degetul arătător nu este asociat doar cu frica, sistemul muscular, rinichii şi vezica urinară. Dacă îl masezi pentru 60 de secunde, poţi scăpa de problemele de sănătate pe care le ai cu stomacul sau cu colonul. Dacă suferi de sindromul colonului iritabil, diaree sau arsuri stomacale, degetul arătător este ghidul tău spre vindecare.
sursă ştire noobz.ro