Acasăsinucidere maramuresRECORDURI - Cel mai scund măgar

RECORDURI – Cel mai scund măgar

spot_img

DISTRIBUIȚI

Cel mai mic măgar, luându-se în considerare înălțimea acestuia, este KneeHigh, care măsoară 64,2 cm, măsurați la partea de sus a greabănului, potrivit site-ului www.guinnessworldrecords.com.

Recordul a fost omologat la 26 iulie 2011, la Best Friends Farm, în Gainesville, Florida, SUA, iar măsurătoarea a fost efectuată, în modul standard pentru cabaline, de către un medic veterinar local, chiar în prezența redactorului-șef al Guinness World Records, Craig Glenday.

KneeHi, care este deținut de James, Frankie and Ryan Lee, s-a născut la 2 octombrie 2007, având la naștere o înălțime de 41,9 cm (mama sa având înălțimea de 70 cm, iar tatăl — de 73,6 cm).

El aparține rasei miniaturale de origine mediteraneeană, mai exact, din Sardinia. Robert Green, cel care a introdus pentru prima dată această rasă în SUA, în 1929, caracteriza acești măgari ca având ”natura afectuoasă a unui Newfoundland (rasă de câine, n.n.), resemnarea unei vaci, rezistența unui catâr și curajul unui tigru”.

Măgarul (Equus africanus asinus) este un animal din familia calului, mai mic decât acesta, originar din deșertul Africii. Domesticit inițial (cca 3.000 î. Hr.) în Egipt și Mesopotamia, măgarul a fost folosit din vremuri străvechi ca animal de tracțiune. În funcție de înălțime pot fi clasificați în miniaturali (cca 90 cm înălțime), de statură medie (1,21 cm) și mare (1,42 cm), toate fiind înălțimi până la greabăn, conform site-ului www.desprecai.eu. Greutatea variază între 80 și 480 Kg, iar durata de viață între 30 și 50 ani.

Agerpres

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA