Deși suntem unici, insistăm să NE repetăm. Și, nu, nu mă refer aici la nicio filosofie existențialistă, ci doar la o greșeală de exprimare pe care o întâlnim cu toții în vorbirea curentă care sună așa: mă repet, te repeți, ne repetăm, vă repetați.Simplist vorbind, spunem despre un verb că este reflexiv atunci când acțiunea pe care o exprimă este făcută de subiect și se răsfrânge tot asupra sa. Spre exemplu, în cazul verbului “a gândi”, spunem “mă gândesc”, adică eu “fac” acțiunea de a gândi și tot asupra mea se și răsfrânge.
Verbul a repeta nu este, însă, unul reflexiv. Adică nu putem spune “mă repet” căci ar însemna că „eu mă repet pe mine”. Ceea ce nu este posibil, cel puțin nu până se pune la punct procesul de clonare. Pe cale de consecință, și variantele “tu te repeți”, “el/ea se repetă”, “noi ne repetăm”, “voi vă repetați”, “ei/ele se repetă” sunt greșite.
Totuși, varianta “se repetă” poate fi corectă, dar numai când ne referim la ceva impersonal, cum ar fi situații, evenimente, întâmplări, povești, istorii, probleme, greșeli etc. (avocatnet.ro)