Cătălin Cherecheș și echipa sa din Coaliția pentru Baia Mare, formată din 29 de profesioniști pentru Consiliul Local Baia Mare și 26 de pentru Consiliul Județean Maramureș, propun un proiect cetățenilor prin care să fie continuat traseul de dezvoltare al orașului nostru, dar și al județului. Cătălin Cherecheș candidează la alegerile locale din 5 iunie 2016 la un nou mandat de primar.
În ultimii aproape 5 ani, Cătălin Cherecheș a demonstrat că se poate ca Baia Mare să ajungă un oraș respectat și apreciat pe plan național, dar și internațional. Demersurile pentru a transforma orașul nostru, dar și județul Maramureș, într-un oraș puternic din punct de vedere economic, deschis spre turiști, cu o infrastructură europeană continuă însă.
Coaliția pentru Baia Mare este platforma civică pe care Cătălin Cherecheș a propus-o tuturor celor care vor ca Baia Mare, dar și județul Maramureș, să renască. Alături de Cătălin Cherecheș au venit în acest proiect oameni respectați în comunitate: economiști, medici, ingineri, profesori, oameni de cultură, avocați și alte personalități marcante în domeniile în care activează.
Principalul proiect pe care Coaliție îl susține și promovează este Baia Mare 2021, obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii fiind vital atât pentru orașul nostru, cât și pentru județul Maramureș. Un al doilea proiect prioritar este dezvoltarea economică.
Regăsiți mai jos proiectele trei și patru din cele 30, prezentate pe larg:
3. Baia Mare urbană!
Reparăm, reabilităm și modernizăm infrastructura rutieră și pietonală.
Între 2012 și 2016, am reabilitat și modernizat mai mult de 100 de străzi care nu au beneficiat de investiții în trecut și am reabilitat centura municipiului Baia Mare, respectiv străzile Europa, Dumbravei, Oborului și Electrolizei. De asemenea, am reabilitat structural și arhitectural Podul Viilor. Până în 2020, vom aduce toate arterele principale la standarde europene și vom finaliza implementarea primei faze a planului de mobilitate, utilizând cca. 40 de milioane de Euro din fonduri europene.
Proiecte și măsuri:
Modernizarea arterelor principale (Independenței, Decebal, Gării, București, Culturii, Progresului, Victoriei, 22 decembrie, Victor Babeș, Valea Borcutului, 8 Martie, Barajului, Lunci etc.);
Asfaltarea și amenajarea circulațiilor în interiorul cartierelor;
Reabilitarea structurală și arhitecturală a podurilor peste Săsar (Culturii, Republicii, Decebal);
Finalizarea reabilitării străzilor unde a efectuat lucrări societatea Vital.
4. Baia Mare șofează și parchează comod și rapid!
Construim parcări publice subterane, supraterane și parcări de domiciliu
Am reușit în ultimii patru ani să asfaltăm și să amenajăm spații de parcare în zonele centrale, dar și în cartiere, cum sunt de exemplu intervențiile din zona Aleei Rotunde și a străzii Grănicerilor. Am redus și am păstrat un cost scăzut al parcărilor publice. Ne propunem să continuăm această misiune, amenajând parcări de domiciliu în cartiere și suplimentând numărul de locuri prin realizare de noi parcări publice subterane și supraterane, din fonduri proprii, fonduri europene sau utilizând parteneriatul public-privat.
Proiecte și măsuri:
Realizarea unei parcări subterane de minim 200 locuri în Centrul Istoric;
Realizarea unei parcări subterane de minim 100 locuri în zona Gării;
Realizarea de parcaje supraterane în spații identificate în cartiere pentru decongesitonare spațiilor publice interioare, cu locuri de depozitare pentru locuitori.
Primele două proiecte prezentate pe larg, aici:
http://2.actualmm.ro/baia-mare-2021-proiectele-primarului-catalin-chereches-pentru-un-nou-mandat-va-prezentam-pe-larg-primele-doua-proiecte/