AcasăNews AlertDEȘI AVEAU PROGRAMATĂ O ÎNTÂLNIRE - Preşedintele CJ Maramureş a refuzat dialogul...

DEȘI AVEAU PROGRAMATĂ O ÎNTÂLNIRE – Preşedintele CJ Maramureş a refuzat dialogul cu ministrul Mediului, Cristiana Paşca-Palmer

spot_img

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, i-a întors spatele ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca-Palmer. Aflată în Maramureş într-o vizită de lucru de trei zile, ministrul a declarat că i-a fost întors spatele la propriu de către preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, deşi aveau programată o întâlnire care a fost confirmată de ambele părţi.

„Am avut o întâlnire stabilită cu preşedintele CJ Maramureş şi trebuie să spun, spre regretul meu, că în ultimul minut a refuzat dialogul! Pur şi simplu, aici cu noi în clădire (n. r. – clădirea Prefecturii Maramureş) a refuzat dialogul, a refuzat să ne mai întâlnim. M-a surprins acest lucru tocmai pentru că sunt probleme mari la nivelul judeţului, din ce am discutat cu colegii şi din ce ştiam înainte, în perspectiva întâlnirii, legat de proiectul de management al deşeurilor, de acest sistem integrat de management al deşeurilor care e foarte întârziat. Aici, dânsul a încercat să dialogheze cu mine prin scrisori, dar eu am venit personal şi am dorit să avem un dialog clar, faţă în faţă, să lămurim eventualele neînţelegeri şi, de asemenea, să-i comunic că această problemă singulară a SMIDU-urilor este una dintre celelalte pe care le are judeţul. Iazurile de decantare e cea de-a doua. Regret faptul că nu am putut să avem acest dialog, dânsul pur şi simplu s-a întors cu spatele, aproape s-a ascuns”, a spus Cristina Paşca-Palmer.

Ministrul a precizat că de vină pentru refuzul lui Ciceu de a purta un dialog ar putea să fie stadiul extrem de redus de realizare al Depozitului Ecologic de Deşeuri de la Fărcaşa, care atinge abia 17 procente, iar termenul de finalizare este fixat pe data de 15 iunie.

„În clipa de faţă obiectivul este realizat în proporţie de 17% şi are un termen de finalizare până la 30 iunie . Aici e posibil să fie consecinţe foarte mari, pe care sigur le va evalua Ministerul Fondurilor Europene, e o investiţie din fonduri europene, ar putea să aibă consecinţe pentru toţi cei din judeţ şi atunci am considerat că e foarte important să avem această discuţie, să clarificăm neînţelegerile sau poziţia dânsului, însă nu s-a făcut”, a mai arătat Cristina Paşca-Palmer.

„ Sistemul de management integrat al deşeurilor” este un proiect demarat acum opt ani. În forma finală, care a fost depusă pentru finanţare, proiectul prevede implementarea unui sistem de colectare şi transport al deşeurilor pe toată raza judeţului; construirea a două staţii de transfer (Târgu Lăpuş şi Moisei), o staţie de sortare şi transfer (Sighetul Marmaţiei) şi 7 centre de colectare a deşeurilor voluminoase (Baia Mare, Târgu Lăpuş, Şomcuta Mare, Sighetul Marmaţiei, Seini, Borşa, Vişeu de Sus); va fi construit un Centru de Management Integrat al Deşeurilor incluzând rampa ecologică şi instalaţiile aferente, Staţie de Tratare Mecano-Biologică şi Staţie de Sortare a Deşeurilor reciclabile, în comuna Fărcaşa – localitatea Sârbi.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA