Crezi în superstiţii? Iată ce e bine să faci și ce nu de Sfântul Gheorghe.
1. Nu uita să îţi pregăteşti ogorul de vară. În zonele rurale, bărbaţii gătesc porţile caselor şi casele, târnaţurile (prispă închisă cu scândură) pentru sosirea verii. Aceştia pun ramuri înverzite ori crenguţe cu florile care au apărut deja în luna aprilie. Ramurile verzi se pun nu doar la case, ci şi la mormintele neamurilor că să aibă o viaţă liniştită în lumea de dincolo, potrivit huff.ro.
2. Nu uita să hrăneşti un animal. Ziua Sfântului Gheorghe este şi ziua necuvântătoarelor. Ramurile verzi se pun şi în grajduri, iar în această zi păsările de curte nu se hrănesc cu grăunte, ci doar cu ierburi şi alte plante verzi. Acelaşi lucru este valabil şi pentru cai şi vite. Cei care locuiesc la oraş trebuie să hrănească măcar un animal pentru a avea noroc şi belşug în toate. Aşadar, dacă vezi un câine amărât pe stradă sau o pisică abandonată, oferă-i o bucată de pâine. Dumnezeu îţi va mulţumi pentru asta.
3. Nu ai voie să speli sau să calci haine. Dacă vrei să mergi la biserică, pregăteşte-ţi hainele înainte cu o zi. Se spune că cei care spală haine în ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe vor varsă multe lacrimi amare. Apa folosită pentru haine se va transforma în şiroaie de lacrimi.
4. Bărbaţii nu au voie să iasă cu capul descoperit. În câteva zone ale României, bărbaţii nu ies în sat cu capul descoperit pentru că ar putea fi prinşi de spirite malefice, fermecaţi şi transformaţi în cai.