AcasăActualitateSocialSĂRBĂTOARE - Ziua forțelor terestre

SĂRBĂTOARE – Ziua forțelor terestre

spot_img

DISTRIBUIȚI

Potrivit unei frumoase tradiţii, la 23 aprilie, când românii prăznuiesc creştineşte Ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă, patronul spiritual al temerarilor apărători ai gliei străbune, încă din 1931 se sărbătoreşte Ziua Forţelor Terestre, ca şi simbol de referinţă pentru ostaşul român.

Denumite ca atare sau nu, forţele terestre au fost la români, dintotdeauna, nu numai nu numai cea mai numeroasă componentă a oştirii, dar şi singura categorie de forţe capabilă să angajeze, să desfăşoare şi să desăvârşească lupte, bătălii şi operaţii, îndeplinind misiuni deosebit de grele, uneori fără sprijinul celorlalte componente ale armatei. Bazele moderne ale constituirii şi consacrării forţelor noastre terestre pot fi plasate în timp în cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, ca urmare a procesului revoluţionar de la 1848, a făuririi statului român modern prin Unirea de la !859 şi a înfăptuirii politicii militare a lui Al. I. Cuza.

Pentru sărbătorirea Zilei Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, personalul Batalionului 612 Artilerie Antitanc ”Maramureș” va desfăşura o suită de activităţi între care se vor regăsi:
– “Un erou, o floare” – întreţinerea cimitirului comemorativ al eroilor militari din Diviziile 6 şi 7 Infanterie căzuţi în luptele din nordul Transilvaniei în Primul Război Mondial, din parcul municipal “Regina Maria”, eveniment la care vor participa şi elevi din instituţiile de învăţământ din municipiul Baia Mare;
– “Şcoala altfel – Să ştii mai multe să fii mai bun”- în cadrul proiectului derulat în cooperare cu instituţii de învăţământ din judeţul Maramureş şi care are ca obiective consolidarea parteneriatului instituţional, întâmpinarea nevoii de cunoaştere de către tânăra generaţie a instituţiei militare, promovarea imaginii Armatei României şi a carierei militare, în ziua de joi 21 aprilie între orele 09.00-15.00, la sediul instituţiei din B-dul Unirii nr. 32. Cu această ocazie elevii vor avea posibilitatea să îi vadă “la lucru” pe militarii batalionului serie de activităţi specifice, prezentare de armament şi echipamente militare, prezentarea sălii de tradiţii a unităţii, uniforme şi drapele, aspecte din viaţa cercetaşilor, pregătirea şi aprinderea focurilor specifice, mascarea în luptă, etc.;
– Cupa Forţelor Terestre – întreceri militar-aplicative şi sportive care vor avea loc în cadrul batalionului.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA