Ce trebuie sa stii despre un implant dentar în 2020?
Pana cand oamenii de stiinta vor descoperi o formula care sa duca la cresterea de dinti noi, implanturile dentare sunt folosite cu succes in locul celor pierduti. In ciuda faptului ca implanturile dentare au fost utilizate cu succes de cateva decenii, pacientii au multe intrebari. Cat de dureroase sunt aceste implanturi dentare, ce contraindicatii si complicatii pot exista, viata unui implant dentar 2020? In primul rand, implantul dentar este o procedura de implantare a unui dinte artificial in osul maxilarului, adica o coroana care este instalata pe un bont. Implantul dentar seamana perfect cu un dinte natural. Aceasta este principala, dar nu singura virtute.
Implant dentar 2020 – Avantajele tehnologiei
Un implant dentar 2020 are o lunga durata de viata, deoarece este un produs de calitate care poate dura circa 10-15 ani, si, in mod ideal, poate dura chiar si o viata. In implanturi dentare, dintii invecinati nu sunt afectati, spre deosebire de alte tipuri de proteze. Starea tesutului osos nu se agraveaza, nu se atrofiaza, iar sarcina de mestecat este distribuita uniform pe maxilar. Defectele estetice ale dentitiei sunt eliminate, in special in „zona zambetului”. Poate fi instalat orice numar de implanturi dentare. Exista o varietate de metode si modele de implantare, permitandu-ti sa alegi cea mai buna optiune pentru tine. Rata mare de supravietuire a materialului din titan este de pana la 98%. Dupa implantare, implanturile nu provoaca disconfort, iar pacientul simte dintii artificiali ca si pe cei nativi.
Indicatii pentru implanturi dentare
Implanturile dentare sunt recomandate in cazul pierderii unuia sau a mai multor dinti, in absenta dintilor de pe capetele maxilarului sau in diferite locuri, cate unul, adentia adica absenta completa a dintilor, alergie la proteze amovibile, distrugerea coroanei dentare mentinand radacina. In acest caz, este indicata implantarea rapida. In zilele noastre, implanturile dentare sunt foarte populare. Procedura clasica implica urmatoarele etape:
- Implantarea bonturilor;
- Formarea gingiilor sub proteza;
- Durata dintre cele doua etape poate fi de la o saptamana la trei luni;
- In final, coroana din ceramica sau cermet este montata peste bont.
Costul total al implanturilor dentare este costul tuturor celor trei etape, inclusiv consumabilele pentru coroane. Succesul procedurii si durata de viata a implantului depinde de calitatea materialelor folosite si de calitatea protezelor. Pentru a evita surprizele neplacute, trebuie sa te asiguri de competenta medicilor, deoarece nu este vorba doar de bani, ci si de sanatate.
Implanturi dentare: complicatii si contraindicatii principale
Ca orice operatie, instalarea implanturilor nu este permisa tuturor. Pentru a garanta siguranta si eficienta maxima a procedurii, trebuie sa faci un set de analize, pe care le vei prezenta medicului inainte de procedurile cu implanturi dentare.
Implanturi dentare – contraindicatii:
- tuberculoza de diferite grade;
- sangerari;
- bruxism (macinarea involuntara a dintilor) si hipertonicitatea musculara;
- boli cronice;
- unele boli mintale in care pacientul se poate comporta necorespunzator;
- HIV, SIDA;
- oncologie si boli maligne;
- probleme ale sistemului cardiovascular.
Dupa operatie, exista o perioada postoperatorie obligatorie. O ingrijire orala adecvata in acest moment ajuta la evitarea eventualelor probleme.
Sursa: Edcora Agentie Optimizare SEO Romania