AcasăAlteleEconomicÎȘI IAU BANII ȘI PLEACĂ – Motivul pentru care KazMunayGas International pleacă...

ÎȘI IAU BANII ȘI PLEACĂ – Motivul pentru care KazMunayGas International pleacă din România

spot_img

DISTRIBUIȚI

ÎȘI IAU BANII ȘI PLEACĂ  „În mai, activele noastre erau sub sechestru de două ori. Au fost puse sub sechestru fără vreo hotărâre judecătorească şi fără niciun temei. Ne confruntăm cu un dublu sechestru pe activele noastre, unul de peste 6 ani şi unul nou, din mai anul acesta.

Primul sechestru asigurator a fost pus de ANAF pe o parte din terenurile, unităţile şi acţiunile în subsidiare ale Rompetrol Rafinare, în 2010. Al doilea sechestru a fost pus de DIICOT în mai 2016, pe bunurile deţinute de companie (două rafinării, Petromidia şi Vega, reţeaua de benzinării)”, a declarat Azamat Zhangulov, Vice-Preşedinte KazMunayGas International într-un interviu pentru EU Today.

„Toate investiţiile KMGI în România, de la intrarea noastră pe piaţă, în urmă cu aproape 10 ani, au fost realizate conform legii. Ceea ce se investighează în acest caz nu are nicio legătură cu noi şi se referă la perioada dinaintea investiţiei noastre. Dar ne creează dificultăţi, limitându-ne oportunităţile de afaceri în România şi posibilitatea de a aloca mai mult unor proiecte naţionale şi comunitare. Trebuie să ne punem întrebarea dacă guvernul român ne vrea ca investitor sau pur şi simplu nu suntem bineveniţi, iar aceasta este o mişcare în direcţia exproprierii şi a de-privatizării activelor.

Citește și  DAU BANII ÎNAPOI – Peste 4 milioane de euro trebuie să restituie fermierii maramureșeni celor în drept

Acest lucru ar fi surprinzător, având în vedere că am investit mai mult de două miliarde de dolari din 2007, fără a include aici achiziţia, iar activităţile noastre sunt responsabile de mii de locuri de muncă bine plătite, contribuind la cifrele de creştere foarte bune ale României. KMG International este parte a comunităţii naţionale române de zece ani”, a mai spus oficialul companiei care deţine Rompetrol, într-un interviu acordat EU Today.  Interviul a fost realizat la Bruxelles, unde şeful KMGI a fost două zile pentru întâlniri cu mai mulţi oficiali europeni.

Nu putem să investim sau să alocăm sume mai mari când statul ţine activele noastre. Credem că românii văd şi iau contact în fiecare zi cu valoarea pe care o aducem ţării, ceea ce ne determină să facem tot ceea ce ne stă în putinţă pentru ca statul să ne asculte”, mai declarat Zhangulov.

ACȚIUNE ANAF – Cumperi o mașină second, riști să fi acuzat de evaziune fiscală

„Am transmis notificarea la data de 26 iulie anul acesta. Această notificare nu implică în mod automat un proces într-o anumită perioadă de timp, astfel că, dacă vor începe negocieri serioase cu guvernul, este posibil să amânăm lansarea formală a disputei. Până acum nu au avut loc negocieri. Dacă se va ajunge la proces, este rezonabil să credem că aceasta a fost într-adevăr o încercare de a inversa privatizarea şi a ne expropria activele. Într-o astfel de situaţie, am prezenta un caz în care KMGI ar pierde toate investiţiile realizate în România. Fără a indica o sumă precisă, vorbim despre câteva miliarde de dolari”, a precizat oficialul.

Sursă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA