JUSTIȚIE Magistrații care judecă dosarul primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, au luat o decizie ce provoacă un adevărat cutremur. Judecătorii de la Tribunalul București lovesc extrem de dur în rechizitoriul DNA și în procurori.
JUSTIȚIE Judecătorii au anulat toate probele pe care le-au depus procurorii DNA. Magistrații spun că i s-a încălcat dreptul de apărare, se exclud denunțurile și înregistrările telefonice.
Conform deciziei Tribunalului București, ofițerii de poliție judiciară nu aveau delegarea procurorului de caz și spun că interceptările au fost făcute în mod ilegal.
„Admite în parte cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii PREDA RADU COSMIN, POPESCU ELENA DANIELA şi VASILESCU LIA OLGUŢA. În baza art.345 alin.2 Cpp rap.la art.328 alin.1 Cpp constată neregularitatea actului de sesizare a instanţei în ceea ce priveşte stabilirea obiectului şi limitelor judecăţii cu referire la inculpaţii PREDA RADU COSMIN şi POPESCU ELENA DANIELA. În baza art.345 alin.2 Cpp rap.la art.282 alin.1 Cpp şi art.102 alin.3 Cpp, cu ref. la art.6 din CEDO constată nulitatea relativă a actelor de urmărire penală privind pe inculpata VASILESCU LIA OLGUŢA, prin încălcarea dreptului acesteia la apărare.
Exclude actele de urmărire penală efectuate de ofiţerii de poliţie judiciară fără a avea delegarea procurorului de caz şi anume: declaraţiile martorilor Selavartea Constantin, Vlăsceanu Ion, Miereanu Gabriela şi denunţul (declaraţie) formulat de Pârvulescu Ionuţ Cosmin la data de 07.03.2016. Exclude proba constând în interceptarea convorbirii ambientale dintre Vlăsceanu Ion şi Părvulescu Ionuţ din data de 19.02.2016, aceasta fiind obţinută în mod nelegal. Încheierea motivată se va comunica procurorului care în termen de 5 zile de la comunicare trebuie să înştiinţeze judecătorul de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 20.09.2016.”, e decizia luată de magistrați.
Procurorii pot face contestație la Curtea de Apel București. Magistraţii au mai stabilit că DNA trebuie să îi anunţe pe judecători dacă solicită restituirea dosarului sau continuă procesul în instanţă.