INVESTIȚIE. Stadiul lucrărilor la Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor din Maramureș a făcut obiectul unei atente analize în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri (ADI) Maramureş.
Cei prezenți au discutat despre stadiul lucrărilor pe fiecare zonă în parte, dar mai cu seamă despre problemele și întârzierile care au apărut în cazul depozitului de la Sârbi.
Oficialii județului recunosc că investiția din această zonă este îngreunată.
Aceştia arată că împreună cu membrii ADI au luat în discuție posibilitatea realizării unor depozite temporare de depozitare a deșeurilor, asta până la finalizarea depozitului central.
„Trebuie să vedem dacă Autoritatea de Management acceptă această variantă. Procedura de licitație trebuie repusă pe SEAP și sper să avem operatorii cât mai curând. Cert este că ritmul lucrărilor a crescut considerabil în ultima perioadă. Știm cu toții că proiectul trebuie finalizat până în iulie 2017, lucru care nu va fi deloc ușor, deoarece trebuie să existe și construcțiile efective. Există încă probleme legate de termene şi de implementare, de interpretări contractuale ale celor ce s-au întâmplat în trecut acolo, dar, spun eu, vom găsi soluţiile cele mai bune. Nu stăm mai rău ca alții, fiindcă din 41 de județe din România, doar două au rezolvat problema până acum”, a arătat președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea.
APEL – Petiție online împotriva construirii depozitului de gunoi de la Fărcașa
De menționat că în cadrul aceleași întâlniri ADI s-a decis revocarea hotărârilor privind excluderea din program a comunei Moisei și a orașului Târgu Lăpuș.
Cele două comunități fac din nou parte din structura comună la nivel de județ.
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că, în ultimele trei luni, lucrările au început să se miște cu repeziciune. Acest lucru dă o notă optimistă proiectului.
Într-o şedinţă viitoare a CJ, stadiul de implementare a proiectului va fi discutat pe larg cu consilierii judeţeni.
INVESTIŢIE – Vin 47 milioane de euro pentru depozitul din Fărcaşa, unde vor fi 200 locuri noi de muncă
„Am fost cu toţii de acord și am votat în unanimitate anularea celor două hotărâri de revocare din ADI a comunităților din Moisei și Târgu Lăpuș. Spiritul întregului proiect a fost, încă de la început, de a avea întregul judeţ împreună. În urma discuţiilor avute cu fiecare comunitate în parte, acestea au revenit, fie 100%, fie parţial, în marea familie a administraţiei judeţene”, a spus Zetea.
Acesta a dorit să mulțumească primarilor și consilierilor locali din Moisei și Târgu Lăpuș că au votat proiectele în cadrul ședințelor de CL.
Totodată, mulțumirile mele se îndreaptă către primarii înscriși în ADI, care au votat în unanimitate reprimirea celor două comunități. Este un lucru important, proiectul începe să se mişte tot mai bine, fapt care ne face să fim mai optimişti. Există încă probleme legate de termene şi de implementare, de interpretări contractuale ale celor ce s-au întâmplat în trecut acolo, dar, spun eu, vom găsi soluţiile cele mai bune”, a spus Zetea.