ÎN SCĂDERE Un român a consumat, în medie, 7,55 kilograme de legume și conserve de legume, lunar, în scădere cu 0,17 kilograme față de anul anterior, se arată într-o publicație a Institutului Național de Statistică (INS) transmisă la solicitarea AGERPRES.
ÎN SCĂDERE ‘Consumul de legume și conserve din legume a fost, în anul 2015, de 7,55 kg, în medie lunar pe o persoană, în scădere față de anul anterior cu 0,17 kg/persoană.
Consumul de legume se diferențiază cel mai mult în funcție de mărimea și componența gospodăriei.
Consumul cel mai mare s-a înregistrat în gospodăriile formate dintr-o singură persoană (11,46 kg/persoană) și în gospodăriile fără copii (8,40 kg/persoană), iar cel mai mic în gospodăriile cu 4 și mai mulți copii (4,59 kg/persoană) și, respectiv, în cele compuse din 6 și mai multe persoane (5,43 kg/persoană)’, informează INS.
Potrivit instituției, consumul de fructe este de nivel relativ scăzut, pe ansamblul gospodăriilor, consumul mediu lunar pe o persoană fiind de 3,69 kg în anul 2015 și 3,57 kg în 2014.
‘Diferențieri semnificative se constată și între gospodăriile grupate după mărimea acestora, în gospodăriile formate dintr-o singură persoană consumându-se 5,56 kg/persoană (5,19 kg/persoană în 2014) fructe lunar, mai mult decât dublu față de consumul mediu al gospodăriilor de 6 și mai multe persoane (2,09 kg/persoană în 2014 și 2,41 kg/persoană în 2015)’, menționează sursa citată.