Fațada casei este elementul decorativ de bază al locuinței, motiv pentru care necesită o investiție ce garantează durabilitate și calitate. În procesul de finisare al casei, alegerea tipului de tencuială decorativă, ultimul strat aplicat pe pereții construcției, se face atât în funcție de criterii estetice, cât și tehnice. Tencuiala decorativă siliconică este o alegere populară în rândul constructorilor, fiind des utilizată pentru finisarea construcțiilor rezidențiale și nu numai.
Tencuiala decorativă siliconică-avantaje
Avantajele utilizării acestui tip de tencuială decorativă sunt atât de ordin estetic, cât și calitativ, întrucât durabilitatea este principala caracteristică atunci când vorbim despre rășinile acrilice și aditivii specifici din compoziția să. Unele tipuri de tencuială decorativă siliconică pot conține și adaosuri de cuarț și marmură de diverse mărimi, pentru un aspect și design final diferit. Iată care sunt avantajele folosirii acestei tencuieli decorative:
Flexibilitate mărită – tencuiala decorativă siliconică este cea mai flexibilă, ceea ce o face extrem de rezistentă la impacturi de orice fel, crăpături sau exfolieri. Practic, tencuiala decorativă siliconică garantează cea mai mare durabilitate.
Rezistentă la alge și fungi și alți dăunători – tencuiala decorativă siliconică are în compoziția să o formulă activă anti-alge și anti-fungi, protejând pe termen lung suportul de contaminarea cu micro-organisme.
Rezistentă la apă – impermeabilitatea protejează peretele de infiltrații, permițând, în același timp, auto-curățarea, întrucât picăturile de apă, prin rostogolire, vor antrena particulele de praf și mizerie, lăsând suprafața curată. În același timp, peretele este permeabil la vapori.
Rezistentă la alți factori de mediu – razele UV, precum și temperaturile extreme, ciclurile de îngheț-dezgheț și alte fenomene naturale, pot dăuna pereților și pot ataca suprafața. Tencuiala decorativă siliconică previne aceste probleme prin aditivii speciali pe care îi are în compoziție.
Tencuiala decorativă siliconică – mod de utilizare
Un alt motiv pentru care această tencuială decorativă este extrem de întrebuințată este ușurința aplicării. Aceasta se realizează în trei pași:
1. Pregătirea suprafetei– suprafețele noi trebuie să fie lăsate la maturat minimum șapte zile, în timp ce suprafețele vechi, deja acoperite, trebuie curățate până la suportul solid înainte de aplicare.
2. Pregătirea tencuielei – nu necesită o pregătire obligatorie, putând fi aplicată ca atare sau diluată cu apă, în funcție de temperatură, și amestecată foarte bine pentru a se obține o compoziție omogenă.
3. Aplicarea – se aplică simplu, într-un singur strat, la o grosime egală, fără întrerupere, după care se driscuieste.