CERCETĂTORII AU STABILIT Potrivit unui nou studiu, timpul petrecut pe platforme precum Facebook poate fi asociat cu o viaţă mai lungă, informează nytimes.com.
CERCETĂTORII AU STABILIT Studiul, publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), afirmă că efectele medicale ale activităţilor de socializare online reflectă în mare parte beneficiile pe care viaţa socială reală le are asupra sănătăţii.
”Am descoperit că oamenii care au mai mulţi prieteni online sunt mai puţin expuşi în faţa riscului de deces subit în comparaţie cu oamenii neconectaţi la internet.
Această dovadă contrazice teoriile potrivit cărora reţelele de socializare au un impact negativ asupra sănătăţii”, au precizat autorii studiului.
Metodele folosite în acest studiu sunt prezentate pe larg în noul studiu şi au fost aprobate de trei universităţi şi consilii federale de evaluare.
Însă scepticii spun că platforma online Facebook a fost implicată în realizarea studiului. William Hobbs, în vârstă de 29 de ani, care face studii postdoctorale la Universitatea Northeastern, a lucrat în compania Facebook, în departamentul de cercetare, în 2013.
Un alt autor al studiului, Moira Burke, a lucrat şi ea în departamentul de cercetare al companiei Facebook.
Un comunicat de presă emis de Universitatea San Diego din California a întărit această opinie: ”Studiul confirmă ceea ce oamenii de ştiinţă ştiau deja de multă vreme despre lumea offline: Oamenii care dispun de o reţea socială mai puternică trăiesc mai mult”.
Cercetarea s-a bazat pe 12 milioane de profiluri de pe reţelele de socializare puse la dispoziţia autorilor de compania Facebook, dar şi pe înregistrări medicale furnizate de California Department of Health.