REȚETĂ Clătite americane, pancakes sau clătite pufoase. Fiecare dintre noi le cunoaște, probabil, sub una dintre denumirile acestea. Le poți combina cu fructe, gemuri și tot felul de alte arome. Sunt delicioase și pot fi pregătite atât pentru micul dejun cât și ca desert sau pentru un brunch de weekend cu familia ori cu prietenii. Iată care sunt sfaturile pe care trebuie să le urmezi pentru ca faimoasele pancakes să-ți iasă perfect.
Ingredientele necesare:
-2 ouă
-250 ml lapte
-200 grame făină
-2 lingurițe praf de copt
-½ linguriță bicarbonat
-1 plic zahăr vanilinat
-două linguri de zahăr
-3 linguri de ulei
-un vârf de sare
-ulei
Mod de preparare:
Măsurați ingredientele cu exactitate. Amestecați făină cu praful de copt, bicarbonatul, zahărul și zahărul vanilinat și dați totul prin sită. Separați albușurile de gălbenușuri. Mixați albușurile până când se fac spumă și gălbenușurile într-un alt bol cu un vârf de sare. Combinați laptele cu uleiul.
Turnați laptele cu uleiul peste gălbenușuri și amestecați cu combinația de ingrediente uscate (făină, praf de copt etc.), folosind mixerul. Incorporați albușurile cu ajutorul unui tel. Amestecați cât mai încet până când compoziția devine omogenă.
Încălziți tigaia și turnați puțin ulei în ea. Ștergeți suprafața tigăii cu ajutorul unui șervețel de hârtie. Acest procedeu vă va ajuta să obțineți acea culoare maronie pe care o capătă în general clătitele americane.
După ce tigaia s-a încins bine, turnați un polonic din compoziția de clătite exact pe centrul tigăii. După ce clătita începe să facă un soi de bășicuțe, o puteți întoarce și pe partea cealaltă. Nu uitați! Clătita nu trebuie niciodată întoarsă de mai multe ori. Procedați la fel pentru fiecare clătită.
Scoateți clătitele pe o farfurie și serviți-le cu gem, dulceața, fructe, ciocolată sau diferite siropuri.
Poftă bună!
Sursă info.
Sursă foto.