ULTIMUL SALT Un tânăr de 27 de ani a fost găsit sâmbătă, 15 octombrie, pe marginea drumului de un şofer care a sunat la poliţie. Acesta murise la impactul cu solul, reiese din primele informaţii. Reprezentanţii clubului de unde a zburat spun că tânărului i s-a deschis accidental paraşuta de rezervă.
IPJ Cluj anunţă că a deschis un dosar in rem pentru ucidere din culpă în cazul tânărului paraşutist care a murit dimineaţă, după ce a căzut în gol de la 3.000 de metri altitudine, „Poliţiştii clujeni efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs decesul sub supravegherea procurorilor“, a declarat Daniel Graur. Dosarul este in rem.
Vlad Lupaş făcea paraşutism din 2010, avea circa 400 de salturi la activ şi era unul dintre cei mai buni paraşutişti de la Clubul Sportiv SkyDive Transilvania.
Vlad Lupaş avea doi copii, iar soţia lui, şi ea paraşutist amator, este însărcinată cu al treilea. Prieteni apropiaţi ai lui Vlad Lupaş sunt în stare de şoc. Nu le vine să creadă că s-a petrecut o astfel de nenorocire.
Tânărul a zburat azi de pe aerodromul Luncani, la Clubul Sky Dive Transilvania, iar directorul general al clubului, Doru Baciu, a declarat, pentru ”Adevărul”, că este vorba de un ”incident ce a dus la un accident”: ”I s-a deschis accidental paraşuta de rezervă şi l-a scos din avion”.
Paraşutistul de 27 de ani făcuse deja 400 de salturi până acum. Era hobbyul lui. În această dimineaţă, însă, paraşuta de rezervă i s-a deschis şi l-a tras afară din avion.
Doru Baciu, fondatorul clubului de paraşutism: „Eu am trecut prin asta în 2004. Înseamnă să te smulgă afară ca pe dopul de şampanie. Aşa de repede se petrece tot. Deci nu ai timp de reacţie, nu ai nimic. Depinde de situatie. La mine s-a deschis rezerva complet şi am putut să pilotez paraşuta şi să aterizez. Dar la el… La el s-a agăţat de avion rezerva. 3.000 de metri. Era chiar sus sus, se pregătea să iasă, să sară.”
Tânărul mort este Vlad Lupaş, unul dintre patronii lanţului de restaurante Salad Box. Acesta era director comercial la Salad Box de aproape 4 ani. A absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj.
Salad Box este o companie înfiinţată în 2012 în Cluj şi promovează mâncarea sănătoasă, o alternativă sănătoasă la mâncarea fast-food, se arată pe pagina de Facebook a Salat Box. Afacerea în conducerea căreia se afla Vlad Lupaş a fost demarată în 2012, printr-o investiţie iniţială de 25.000 de euro.
După doi ani de la inaugurarea primului restaurant Salad Box, proprietarii au deschis alte 25 de puncte în cele mai importante 13 oraşe din ţară, dar şi în centre comerciale din Budapesta şi Heilbronn, în Germania, cifra de afaceri anuală a ajungând la peste zece milioane de euro anul trecut.