NOI MAJORĂRI SALARIALE Noi majorări salariale, decise în comisiile de muncă și buget-finanțe din Camera Deputaților. Deputații au adoptat, luni, mai multe amendamente prin care mai multe categorii sociale vor beneficia de creșteri între 15% și 20%: personalul din bibliotecile naționale și din muzee, medicii militari, angajații civili din MApN, personalul Academiei Agricole Sisești, și centrele de cercetare.
Vor primi indemnizații de merit academicienii, oamenii de cultură și din sport, stabilite la nivelul salariului minim pe economie.
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, care a participat la ședință, a precizat că este vorba despre acele categorii care nu au beneficiat de majorări salariale potrivit OUG 2/2017 privind unele măsuri fiscal bugetare.
Amendamentate au fost susținute de parlamentarii PSD și votate de toate formațiunile politice.
Lia Olguța Vasilescu a enumerat categoriile cărora li s-a stabilit majorarea salariului. ”Apărarea va avea încă 15% majorare, personalul din bibliotecile central-universitare, care avuseseră o mărire de 15%, de la 1 ianuarie vor primi încă 15%, Secretariatul de stat pentru Revoluționari, o mărire de 20%”, a afirmat aceasta.
Ministrul Muncii a menționat că vor mai primi măriri personalul din Ministerul Agriculturii, de 20%, personalul din subordinea Academiei Agricole și Silvice, cercetători, care vor primi 20%, același procent urmând să îl primească cluburile sportive, cluburile studenților cu tot cu antrenori.
Un procent de 20% vor primi și medicii de expertiză, pentru că aveau salarii mici și nu fuseseră prinși inițial în Ordonanță, pentru că nu erau în subordinea Ministerului Sănătății.
Sunt incluși și cei din subordinea Ministerului Culturii, Teatrul Național, Opera Română, personalul administrativ, care va avea o mărire de 20%, la fal ca și personalul din bibliotecile naționale, Biblioteca Academiei.
Salarii majorate cu 20% vor avea și angajații Autorității Feroviare, nou înființată.
Vor primi indemnizații de merit academicienii, oamenii de cultură și din sport, stabilite la nivelul salariului minim pe economie aflat în plată, ori trei. Până în prezent, aceștia erau plătiți la nivelul anului 2009, a mai spus ministrul Muncii.
continuarea articolului citiţi AICI