FESTIVITATE DE PREMIERE LA CJ În Sala de Ședințe a Consiliului Județean Maramureș, joi, 8 iunie, au fost premiați 140 de școlari, în cadrul celei de-a II-a ediții a concursului „Beneficiile unei alimentații sănătoase”.
Consiliul Județean Maramureș, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean a lansat în urmă cu aproximativ o lună cea de-a II-a ediție a concursului „Beneficiile unei alimentații sănătoase”.
Concursul este organizat ca urmare a necesității implementării măsurilor adiacente, în conformitate cu OUG nr. 24/2010, cu modificările și completările ulterioare.
Măsurile adiacente au fost gândite în scopul conștientizării elevilor asupra unei alimentații sănătoase, bazate pe consumul de fructe și legume proaspete cât și deprinderea și fixarea unor obiceiuri alimentare sănătoase în rândul elevilor și prevenirea diferitelor afecțiuni de sănătate precum diabetul, bolile cardiovasculare sau obezitatea infantilă.
Acesta a constat în realizarea unei prezentări PowerPoint de maxim 10 slide-uri prin care să evidențieze beneficiile unei alimentații sănătoase.
Din cele 15 școli înscrise, au fost apreciate și premiate pentru originalitatea, creativitatea și inovația de care au dat dovadă în cadrul abordării acestei teme, doar opt.
Astfel, Premiul I a fost obținut de Școala Gimnazială Budești, Premiul II – Școala Gimnazială Valea Vișeului / Structura Școala Gimnazială Bistra, iar Premiul III – Școala Gimnazială „Florea Mureșanu” Suciu de Sus.
Cele cinci mențiuni acordate s-au îndreptat spre Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Baia Mare, Școala Gimnazială „Nichita Stănescu” Baia Mare, Școala Gimnazială Specială Baia Mare, Școala Gimnazială Băsești și Școala Gimnazială Săpânța.
În cadrul festivității de premiere, pe lângă binemeritatele felicitări, organizatorii au oferit tinerilor diplome și premii constând în stilouri, pixuri, acuarele Tempera, pensule de desen și cărți cu rețete culinare de salate/sucuri din fructe și/sau legume. De asemenea, cei mici au putut degusta și merele, cireșele și caisele puse la dispoziție.