EVALUARE NAŢIONALĂ 2017 Emoții mari pentru absolvenții clasei a VIII-a. Evaluarea Națională se apropie. Pe 7 iunie se fac înscrierile la examen, iar prima probă are loc pe 19 iunie.
EVALUARE NAŢIONALĂ 2017 Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativa a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial, conform România TV.
Examenul se desfașoară, anual, într-o singură sesiune. Atât candidații proveniți din învățământul de stat, cât și cei din învățământul particular au dreptul sa susțină EN fără taxă.
Media obținută la EN VIII este un criteriu decisiv pentru admiterea în învățământul liceal.
Calendar EVALUARE NAȚIONALĂ CLASA A VIII-A 2017:
7- 9 iunie 2017: Înscrierea la evaluarea naţională
9 iunie 2017: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
19 iunie 2017: Limba şi literatura română – probă scrisă
Absolvenții claselor a VIII-a care vor susține la vară Evaluarea Națională au la dispoziție modele de subiecte în vederea pregătirii celor două examene, elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE). Modele orientative de subiecte pentru examenul național de Bacalaureat 2017 sunt disponibile aici.
Pentru Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a, modelele de subiecte au fost construite în funcție de următoarele cerinţe: claritate, precizie şi concordanţă strictă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.
Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fișiere pentru examenul național de Bacalaureat au fost concepute în acord cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, sinteză, generalizare şi abstractizare.
De asemenea, acestea vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitând deopotrivă demonstrarea eficientă a competenţelor și încadrarea în timpul de lucru prevăzut de metodologie.
În procesul de evaluare inițială a lucrărilor scrise și de rezolvare a contestațiilor, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, notele obținute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roșie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordana cu borderourile individuale, și se semnează de aceștia.
Detalii despre evaluarea naţională citiţi AICI