ORA DE VARĂ 2017 Anual, în ultima duminică a lunii martie, România trece la ora de vară. În acest evenimentul are loc în noaptea de 25 spre 26 martie. Prin schimbarea orei de la ora de iarnă la ora de vară se înțelege faptul că ora 3:00 va deveni ora 4:00.
ORA DE VARĂ 2017 Prin trecerea la ora de vară, ziua de duminică, 26 martie, va avea 23 de ore în loc de 24.
CFR Călători a anunțat că va trece, începând de duminică, la ora de vară, în activitatea de transport feroviar ora 3.00 devenind ora 4.00. Trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare.
„Trenurile de călători vor circula după ora acutală (de iarnă) până în noaptea de 25/26 martie la ora 3.00, care va deveni ora 4.00. După ora 4.00, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară.
Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 3.00, care devine ora 4.00, îşi vor continua mersul până la staţia de destinaţie, iar în cazul când orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare în intervalul orar 4.00-5.00, trenurile vor pleca în ordinea rangului”, a precizat CFR Călători.
Schimbarea orei, fie ea de vară sau de iarnă, are, de cele mai multe ori, repercusiuni asupra psihicului și sănătății populației care are nevoie de o anumită perioadă de acomodare.
Schimbarea orei poate perturba ceasul biologic și odată cu el pot surveni și dereglări hormonale, mai ales în ceea ce privește melatonina, hormonul responsabil tocmai cu reglarea ceasului biologic al organismului.
Mai mult, studiile arată că în perioada imediat următoare trecerii la ora de vară au loc mai multe accidente rutiere decât în mod normal. Asta tocmai pentru că această schimbare favorizează apariția oboselii și a lipsei de atenție în cazul multor persoane.
Iar dacă totuși te temi că ai putea avea probleme cu adaptarea la noua oră, iată și câteva motive să își descrețești fruntea, dar și care să te ajute să îți întărești psihicul.