AcasăActualitateSocialSTRIGĂT DE AJUTOR – Drama unei femei din Maramureș, al cărei fiu...

STRIGĂT DE AJUTOR – Drama unei femei din Maramureș, al cărei fiu consumă etnobotanice

spot_img

DISTRIBUIȚI

STRIGĂT DE AJUTOR  Consumul de etnobotanice poate să transforme total o persoană şi pe lângă faptul că o distruge, victime ale drogurilor cad şi cei din jur. Este drama pe care o trăieşte de aproximativ un an şi Veronica I., mama unui tânăr de 24 de ani din Maramureş.

„În fiecare zi mori câte puţin alături de el şi nu te ajută nimeni”, spune mama cu lacrimi în ochi. Fiul ei, absolvent al unei şcoli postliceale a cunoscut o tânără de vârstă apropiată alături de care a trăit o frumoasă poveste de dragoste. După ce s-au despărţit, băiatul a făcut o depresie destul de urâtă dar a refuzat ajutor de specialitate din partea unui psiholog şi, aşa cum spune mama, anturajul pe care îl frecventa la vremea respectivă, l-au tras spre patima drogurilor. Femeia a descoperit întâmplător viciul fiului ei şi a rămas şocată.

„L-am rugat să facă nişte cursuri şi profesorul care ţinea aceste cursuri m-a sunat să-mi spună că l-a surprins fumând etnobotanice în baie alături de alte două tinere. Nu mi-a venit să cred dar atunci a început calvarul”, adaugă mama disperată.

Mama bănuia că fiul ei a luat-o pe căi greşite dar nici măcar în cele mai urâte coşmaruri nu bănuia că este vorba despre droguri. „Bănuiam ceva pentru că îmi tot cerea bani şi atunci când lua salariul de la locul lui de muncă nu mai venea acasă două-trei zile. După e am aflat l-am confruntat dar a negat. După ce a recunoscut nici măcar nu s-a mai ferit”, explică mama.

A reușit cu greu să-l ducă la un psiholog dar după o singură şedinţă a refuzat să mai comunice cu specialistul.

„El spunea că este o victimă, victima noastră dar de fapt noi suntem victimele lui. Am reuşit să-l trimitem anul trecut şi la dezintoxicare la o clinică din Cluj Napoca dar după o săptămână petrecută acolo a revenit acasă şi a luat-o de la capăt”, mai adaugă aceasta. S-a rugat degeaba de el să accepte un program psihologic de mai lungă durată penrtru a scăpa de dependenţă. Tânărul a rămas neclintit spre disperarea familiei.

În disperarea ei, băimăreanca a început să citească tot ce i-a căzut în mână despre etnobotanice, consum şi consumatori dar spune că s-a îngrozit de toate informaţiile acumulate. A speriat-o însă foarte tare când a aflat de la oamenii legii ce fumează de fapt fiul ei.

Citește articolul integral, AICI.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA