AcasăslolvaciaÎMPOTRIVA AVORTULUI – Campania „40 de Zile pentru Viață”, pentru prima dată...

ÎMPOTRIVA AVORTULUI – Campania „40 de Zile pentru Viață”, pentru prima dată la Baia Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

ÎMPOTRIVA AVORTULUI  Evenimentul de lansare a campaniei 40 de zile pentru viață va avea loc marți, 28 februarie, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, începând cu ora 17.00. La eveniment au fost invitați factorii de conducere locală, reprezentanții societății civile, alături de liderii diverselor culte creștine care susțin apărarea vieții.

„40 de Zile pentru Viață”, este cunoscută drept „cea mai inovatoare acțiune de veghe pașnică” desfășurată în favoarea vieții copiilor nenăscuți, datorită naturii creștine și a dorinței de îndreptare a atenției asupra valorii vieții a tuturor celor implicați.

Campania are rolul de a aduce în atenția publicului problema pusă de practicarea avortului la scară largă astăzi, îndemnând la o informare temeinică asupra repercusiunilor acestuia. Astfel, timp de 40 de zile, se va desfășura o veghe de rugăciune neîntreruptă, în întreaga lume.

În acest an, Municipiul Baia Mare se alătură unui grup de 636 de orașe din 36 de țări, care sărbătoresc viața prin rugăciune și îndeamnă la apărarea ei, prin încetarea avortului. În România acest lucru se va desfășura simultan în 6 orașe, acestea fiind: Cluj, București, Iași, Timișoara, Bistrița, Baia Mare.

În Baia Mare, veghea pașnică de post și rugăciune va avea ca spațiu de desfășurare zona Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”.

Natura pașnică și reflexivă a acțiunii este garantată prin faptul că toți participanții la veghea de rugăciune vor semna o Declarație de pace, angajându-se să se comporte în permanență precum ambasadori ai lui Cristos și promotori ai vieții.

Acțiunea „40 zile pentru viață” a fost inițiată în România în anul din 2007. Printre rezultatele pe care aceasta le-a înregistrat, la nivel european, pot fi menționate: determinarea a 133 de angajați ai clinicilor unde se practica avortul să-și înainteze demisia, închiderea a 74 de astfel de clinici, una dintre ele aflându-se, până anul trecut, în Cluj-Napoca. Până în prezent, 11 796 vieți au fost salvate. În anul 2016, mai bine de 700.000 de persoane au fost implicate în acest demers de apărare a vieții copiilor nenăscuți.

Toate acestea au fost posibile datorită implicării comunităților creștine în cele 40 de zile de post, rugăciune și veghe pașnică în fața spitalelor și a clinicilor de avort, ca voce pentru cei fără voce, ca apărare a valorii și demnității vieții copiilor nenăscuți.

Pentru mai multe informații legate de campania „40 de Zile pentru Viață” în Municipiul Baia Mare, puteți să vizitați pagina de Facebook a evenimentului.

CONTACT: Emanuel Ardelean – 0733051098, Sabina Gruber – 0756459880, Adriana Gîrboan – 0741063041

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA