AcasăActualitate112ÎN RĂZBOI – Sindicatul Polițiștilor Europeni Europol, atac fără precedent la adresa...

ÎN RĂZBOI – Sindicatul Polițiștilor Europeni Europol, atac fără precedent la adresa DNA

spot_img

DISTRIBUIȚI

ÎN RĂZBOI  Sindicatul Polițiștilor Europeni Europol a lansat un atac fără precedent la adresa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), spre sfârșitul lunii ianuarie a acestui an.

Acuzele pe care polițiștii le aduc DNA-ului sunt destul de grave. Mai exact, Sindicatul Europol a susținut la 22 ianuarie că procurorii DNA s-au grăbit să facă publice numele a 14 polițiști din județul Neamț, suspectați de fapte corupție, în luna noiembrie a anului 2016.

După două luni, unul dintre aceștia, Nicolae Buga, a fost declarat nevinovat, iar cauza sa a fost clasată. Europol dezvăluie că această perioadă a fost un chin pentru Buga, care s-a îmbolnăvit și a fost internat într-un spital din Iași.

După două luni, în care niciunul dintre cei 14 polițiști nu a mai putut profesa la nicio structură din IPJ Neamț, ca urmare a interdicției procurorului, iată că unul dintre aceștia, în persoana lui  Nicolae Cristian BUGA, a fost găsit NEVINOVAT, iar față de acesta cauza a fost clasată. http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=7940

Au fost două luni de umilință, de presiune mediatică, de hărțuiri, dar și de frustrare, pentru că Nicolae Cristian BUGA acuza că nu i se permite de către procurori să aducă probe în susținerea nevinovăției sale. Nici nu vorbim despre impactul emoțional pe care a trebuit să îl suporte și drama prin care a trecut împreună cu soția sa, care și ea este polițist. Dar, putem să ne punem în locul lui pentru câteva secunde și să realizăm că în asemenea momente ai impresia că totul în jurul tău se prăbușește.

Aceste două luni au fost determinante pentru polițistul de numai 34 ani, iar după toată această corvoadă și tot acest stres, în care au fost momente când cei apropiați s-au lepădat de el, momente în care prietenii îl priveau suspicios, și perioada de control judiciar pe care a trebuit să o îndeplinească ca ultimul infractor, sănătatea lui a cedat și a suferit un stop cardiac.

Ne întrebăm cine va răspunde pentru această greșeală. Ne întrebăm cine îi va putea repara prejudiciul moral, dar mai ales cine îi va putea reda sănătatea care i-a fost șubrezită până în punctul în care corpul i-a cedat. Și ne mai întrebăm dacă deviza DNA-ului, IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ, mai poate sta în picioare în condițiile în care procurorii DNA au „condamnat” un om nevinovat”, se arată pe site-ul sindicateuropol.ro.

Citește articolul integral, AICI.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA