AcasăActualitatePoliticPARLAMENTUL EUROPEAN - Daciana Sârbu, vicepreședintă a Comisiei pentru mediu, sănătate publică si...

PARLAMENTUL EUROPEAN – Daciana Sârbu, vicepreședintă a Comisiei pentru mediu, sănătate publică si siguranță alimentară

spot_img

DISTRIBUIȚI

PARLAMENTUL EUROPEAN Eurodeputata PSD Daciana Sârbu, soția fostului premier Victor Ponta, a fost realeasă în funcția de vicepreședintă a Comisiei pentru mediu, sănătate publică si siguranță alimentară (ENVI) a legislativului european. Eurodeputata a fost inițial aleasă în acest rol încă din iulie 2014, de la debutul acestui mandat de europarlamentar, scrie Libertatea.

PARLAMENTUL EUROPEAN „Încrederea colegilor mei mă onorează și mă motivează. Îmi propun continuarea proiectelor pe care m-am axat în activitatea mea din Comisia ENVI – în primul rând lupta împotriva obezității în rândul copiilor, un fenomen foarte grav, cu implicații serioase asupra viitorului.

Avem în această legislatură o serie de oportunități importante pentru a face câțiva pași concreți în aceasta luptă. Suntem în plin proces de revizuire a Directivei serviciilor mass-media audiovizuale, care poate și trebuie să includă măsuri mai puternice de protejare a copiilor față de promovarea agresivă a alimentelor nesănătoase.

Îmbunătățirea calității hranei în UE prin limitarea obligatorie a grăsimilor trans din alimentele procesate este o altî direcție absolut necesară, deoarece consumul excesiv al acestui tip de grăsimi crește riscul afecțiunilor cardiovasculare.

Sunt coautoarea unei rezoluții în acest sens deja adoptate de Parlamentul European, dar eforturile mele nu se vor încheia până când nu vom avea o legislație europeană care să protejeze oamenii de acest pericol.

Voi continua sa sprijin în continuare, în Parlament și în dialogul cu reprezentanții celorlalte instituții, priorități precum educația nutrițională și promovarea stilului de viață sănătos.

Am colaborat foarte bine cu asociații ale pacienților din Uniunea Europeană și voi rămâne o susținătoare a politicilor pentru îmbunătățirea accesului la tratamente de calitate pe întreg teritoriul UE.

Încă persistă inegalități foarte mari între statele membre și acest lucru trebuie să fie o preocupare majoră pentru instituțiile europene”, a declarat eurodeputata.

sursa

foto

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA