PE PRIMA TREAPTĂ A PODIUMULUI Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) a încheiat cea de-a X-a ediţie a Competiţiei celor mai bune practici din administraţia publică din România împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – Romania.
Competiţia s-a adresat tuturor instituţiilor şi autorităţilor publice, iar scopul acesteia a fost acela de a indentifica şi disemina iniţiative inovative şi eficiente din administraţia publică.
Evenimentul s-a desfăşurat la Hotel Ibis Parlament, joi, 16 noiembrie, având ca finalitate premierea celor mai bune practici din cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice, iar premierea a avut loc cadrul conferinţei internaţionale „Inovaţie şi calitate în sectorul public”.
La eveniment au participat reprezentanți ai Guvernului României, ai administraţiei publice din țară și din străinătate, reprezentanți ai structurilor asociative şi profesionale, ai organizaţiilor neguvernamentale, ai mediului universitar și ai mass-media.
Subiectul central a fost „Tendinţele managementului public modern” care a făcut obiectul dezbaterilor din sesiunea plenară, iar atelierele de lucru au oferit participanților posibilitatea de a lua contact cu rezultatele bunelor practici implementate în cadrul unor instituții și autorități publice.
S-au organizat ateliere de lucru pe tematicile competiției naționale derulate de Agenția Națională a Funcționarilor Publici în perioada iulie-august 2017:
Protecția mediului – o prioritate pentru administrația publică
Implicarea cetățenilor – premisă în definirea serviciilor publice
Diversitate și egalitate de șanse pentru o administrație publică atractivă și competitivă.
În cadrul premierii bunelor practici din administrația publică din România, Şcoala Nicolae Bălcescu Baia Mare prin proiectul – “Incluziune socială a copiilor prin acces la educaţie” s-a clasat pe locul I la nivel naţional, în cadrul pilonului III – Diversitate și egalitate de șanse pentru o administrație publică atractivă și competitivă.
Proiectul a vizat promovarea incluziunii sociale a copiilor aflaţi în situaţii de risc prin îmbunătăţirea frecvenţei şcolare, înfiintarea unor servicii inovative integrate şi o mai bună pregatire a profesioniştilor implicati în aceste activităţi.
Proiectul s-a derulat cu sprijinul Primăriei Municipiului Baia Mare, pe o durată de 36 de luni.
Clasamentul competiţiei pentru pilonul III
Premiul I – Şcoala Nicolae Bălcescu Baia Mare
Premiul II – Instituţia Prefectului Judeţului Harghita
Premiul III – Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Tulcea