ANCHETA ÎN CAZUL CORNUL Programul distribuirii cornului în Maramureș a debutat cu problemele în ceea ce privește produsele de panificație trimise în școli și grădinițe de către firma Rosario Pan SRL.
În urma sesizărilor primite și înregistrate la DSVSA Maramureș de la unități școlare, în data de 15 noiembrie a fost efectuat un control la unitatea de producție aparținând SC Rosario Pan SRL.
În urma verificărilor au fost constatate deficiențe de ambalare/ etichetare (ambalaje incomplet sigilate, data de expirare neinscripționată pe ambalaj, lipsă inscripționare alergeni), deficiențe pentru care unitatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei.
Tot ca o consecință a sesizărilor depuse, reprezentanții OPC Maramureș au aplicat, la rândul lor, două amenzi societății Rosario Pan SRL, una în cursul zilei de miercuri și una în cursul zilei de joi, cele două amenzi însumând 10.000 de lei (5.000 de lei/ amendă).
În cursul zilei de 15 noiembrie, executivul Consiliului Județean Maramureș, prin vicepreședintele George Moldovan, a transmis o notificare către SC Rosario Pan SRL, prin care s-a solicitat remedierea problemelor apărute în executarea necorespunzătoare a obligațiilor contractuale.
Joi, 16 noiembrie, în biroul vicepreședintelui Consiliului Județean, George Moldovan a avut loc o ședință de lucru în care s-au analizat în amănunt – cu specialiștii din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Maramureș -, toate aspectele contractelor încheiate cu SC Rosario Pan SRL. Termenul limită expiră vineri, 17 noiembrie, la ora 9.00.
”În primele trei zile de la demararea programului de distribuire a cornului în Maramureș am primit sesizări de la 12 școli, plângeri existând chiar și în cursul zilei de joi.
Surprinzător este faptul că, în fiecare zi apar noi unități școlare care ne informează că au refuzat preluarea cornurilor, iar problemele reclamate provin, în toate cazurile, de la produsele distribuite de SC Rosario Pan SRL.
Din cele 12 școli, nouă unități școlare sunt din Baia Mare, una este din Cavnic, una și Șișești și una din Târgu Lăpuș.
Până joi, la ora 17.00, nici un reprezentant al firmei menționate nu a încercat să ia legătura cu executivul Consiliului Județean, deși notificarea transmisă expiră în dimineața zilei de vineri, 17 noiembrie 2017.
Potrivit articolului 12, din contractul încheiat între Consiliul Județean Maramureș și SC Rosario Pan SRL, în cazul în care, din vina sa exclusivă, furnizorul nu reușește să-și îndeplinească obligațiile asumate, atunci achizitorul are dreptul de a deduce din prețul contractului, ca penalități, o sumă echivalentă cu 0,1% aplicată la valoarea rămasă de executat pentru fiecare zi de întârziere, până la îndeplinirea efectivă a obligațiilor.
În acest sens, vineri dimineață vom lua o decizie în cauză, dar facem, în același timp, tot ce este necesar și legal pentru ca programul să nu fie întrerupt, iar beneficiarii să nu fie afectați de neregulile existente în derularea acestui contract”, a arătat vicepreședintele CJ Maramureș, George Moldovan.
Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș