VOX POPULI Reţelele de socializare au devenit, de la o vreme încoace, locul preferat al maramureşenilor pentru a-şi exprima public nemulţumirile legate de unele aspecte din zona în care locuiesc. Problemele de circulaţie din Sighet, dezbătute pe reţelele de socializare.
Dar şi autorităţile locale se folosesc de aceste mijloace moderne de comunicare. Spre exemplu, Primăria Sighetu Marmaţiei a lansat, recent, spre consultare publică, o problemă care ţine de traficul din municipiul de pe Tisa, scrie Infomm.
„În zona Liceului Pedagogic Regele Ferdinand, există o intersecţie cu un risc enorm de accidente. În acest perimetru, au avut loc zeci de evenimente rutiere cu răniţi şi cu două decese de-a lungul timpului.
Ultimul s-a soldat cu un accident colectiv cu patru autovehicule angrenate şi trei răniţi. Acest lucru m-a determinat să demarăm amenajarea unui sens giratoriu ce va reglementa zona şi va reduce (sperăm) aproape în totalitate aceste accidente”, a spus primarul din Sighet, Horia Scubli.
Reacţiile sighetenilor nu au întârziat să apară.
„La fel de periculoasă este intersecţia Kogălniceanu cu Pintea Viteazul! Acolo trebuie schimbată prioritatea pe Kogălniceanu! De ce? Toţi care circulă pe acea stradă, lărgită, asfaltată, au impresia că au prioritate şi nu opresc la «Stop!». Mi s-a spus că prioritatea se păstrează pentru Salvare! Dar ambulanţele ies pe N. Titulescu şi se întorc la spital pe Centru, niciodată pe Pintea V. Mai ales că este o stradă îngustă! Şi în intersecţia aceea au fost accidente cu morţi şi victime rămase în cărucior! O şoferiţă şi pe noi «ne-a tocat» tot în acea intersecţie!” – a precizat Stela-Ana.
Soluţia propusă de primărie pentru acea zonă – „Cred că o trecere de pietoni cu o denivelare uriaşă pe strada fără prioritate este soluţia”.
„Nu dumneavoastră, ca primar, ar trebui să vă gândiţi la soluţii în ceea ce priveşte traficul. Ar trebui să aveţi specialişti la Urbana, în Primărie, la Poliţia Locală. Dar, cred că duceţi o lipsă acută de aşa ceva, eufemistic scriind” – adaugă Jaroslav.
„Eu mi-aş imagina acolo un sens giratoriu mult mai mare, care să cuprindă şi zona Eminescu, cu Biserica Reformată în mijloc. Şi drumurile care alcătuiesc sensul să meargă în jurul bisericii” – spune Marta.
Edilul sighetean a reacţionat la această propunere: „Din păcate, amenajările din faţa clădirii Curtea Veche sunt mai dificil de modificat şi demolat, aşa că am rămas la amenajarea unui sens mai mic doar în punctul de maximă periculozitate pentru trafic”.
Au fost şi sigheteni care au venit cu sugestii.