AcasăEvenimentPREMIERĂ ÎN MARAMUREȘ – 25 de elevi premianți vor participa la proiectul...

PREMIERĂ ÎN MARAMUREȘ – 25 de elevi premianți vor participa la proiectul educațional „Școala de vară Geodiversitate în Maramureș”

spot_img

DISTRIBUIȚI

PREMIERĂ ÎN MARAMUREȘ  Muzeul Judeţean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Societatea Geologică a României – Filiala Baia Mare şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad – Filiala Baia Mare, organizează prima ediție a proiectului educațional intitulat Şcoala de vară „Geodiversitate în Maramureş”, care va avea loc la Staţiunea Izvoare – Cabana Clubului Sportiv Școlar nr. 2, în perioada 21 – 26 august, 2017.


Scopul proiectului este de a oferi unui grup de 25 de elevi, cu rezultate foarte bune la învăţătură (olimpici și premianţi) o introducere adecvată în geologie (o disciplină ce lipseşte din programa şcolară actuală), de a le prezenta geodiversitatea impresionantă a judeţului Maramureş şi de a le insufla o conduită corectă în raport cu mediul înconjurător și resursele naturale. Selectarea elevilor a fost realizată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş.

Obiectivele vizate în cadrul proiectului constau în introducerea elevilor în cunoșterea mineralelor și rocilor, conştientizarea elevilor cu privire la importanţa cunoaşterii mediului înconjurător şi a resurselor minerale, familiarizarea elevilor cu noţiunea de „arie naturală protejată” şi importanţa cunoaşterii şi protecţiei patrimoniului natural.

Activitățile propuse (outdoor și indoor) se referă la vizite ghidate, excursii în teren și sesiuni de prezentare cu o puternică amprentă practică. Dintre acestea amintim: vizită la Muzeul de Mineralogie, la aria naturală protejată „Coloanele de la Limpedea”, Barajul Firiza; excursii de teren în Poiana Soarelui, la Barajul Runcu, ariile naturale protejare „Cheile Tătarului”, „Mlaştina Vlăşinescu” și pe Vf. Igniş; sesiuni de iniţiere în domeniile arii naturale protejate, mineralogie, pietre semipreţioase şi ornamentale, petrologie, paleontologie.

Plecând de la o idee enunțată în Programul educațional al Muzeului de Mineralogie, după numeroase discuții cu partenerii menționați, cărora le mulțumim și câteva săptămâni de muncă deosebit de intensă, suntem extrem de bucuroși să vedem cum prinde viață sub ochii noștrii, acest proiect educațional foarte drag nouă. Mulțumirile noastre sincere se îndreptă și către cei care ne-au fost alături din punct de vedere financiar, asigurând resursele necesare implementării acestui proiect – Consiliul Judeţean Maramureş, SC ElectroSistem SRL Baia Mare și SC CMC SRL Cărbunari.

Sursa: Muzeul de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA