METODA „ACCIDENTUL” FACE NOI VICTIME Duminică, 13 august, poliţia a fost sesizată despre faptul că două femei din municipiul Baia Mare au fost înşelate de persoane necunoscute, într-un caz cu suma de 3000 de lei, iar în alt caz cu suma de aproximativ 4600 de euro.
Ele au relatat că au fost apelate de două persoane care s-au prezentat a fi, unul poliţist şi unul avocat, care le-au relatat că o rudă apropiată a provocat un accident rutier iar pentru a scăpa de răspundere penală e nevoie de o anumită sumă de bani.
În ambele cazuri victimele au predat banii unor femei care s-au prezentat în apropierea locuinţelor lor. Abia după predarea banilor şi-au apelat rudele la care se făcea referire în apelul telefonic şi au realizat că au fost înşelate.
Totodată, în perioada 12 – 15 august, poliţia a fost sesizată cu privire la alte zece tentative de înşelăciune prin metoda „Accidentul”. În toate aceste cazuri persoanele apelate nu au dat curs solicitărilor de predare a unor sume de bani cuprinse între 2700 euro şi 25000 euro pentru salvarea de la răspundere penală a rudelor aşa zis implicate în producerea unor accidente rutiere.
În toate cazurile poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea autorilor şi tragerea acestora la răspundere.
„Atragem încă o dată atenţia cetăţenilor că atunci când sunt abordaţi de persoane necunoscute care-şi atribuie diferite calităţi, să se asigure cu privire la informaţiile primite. Persoanele care doresc să vă înșele sunt actori foarte buni, care posedă un simț natural în a identifica victimele și care ştiu cum să manipuleze pentru a-şi atinge scopul! Nu oferiţi informaţii despre dumneavoastră, familie, prieteni, vecini sau cunoscuţi, persoanelor cu care intraţi în contact aparent întâmplător.
Pentru a evita să deveniţi victime ale escrocilor, poliţiştii vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.
În niciun caz nu trimiteţi bani prin persoane necunoscute, în speranţa că îi veţi ajuta pe cei dragi – nu faceţi decât să cădeţi în plasa întinsă de cei care doresc să profite de lipsa dumneavoastră de informare.
Nu daţi crezare imediat unor „poveşti” anunţate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială, ci verificaţi informaţia printr-un apel la 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliţie. Reţineţi: Autorităţile nu vă solicită niciodată bani pentru rezolvarea problemelor penale!”, atenționează polițiștii maramureșeni.
Informații furnizate de către Inspectoratul de Poliție Județean Maramure
Citește și:
http://2.actualmm.ro/tragedie-maramures-adolescent-de-15-ani-coma-dupa-ce-masina-care-se-afla-s-izbit-de-un-copac/
Te-ar mai putea interesa și:
http://2.actualmm.ro/nunta-in-borsa/