AcasăActualitateTRAFIC DE MINORI ÎN BAIA MARE - Victime minore instituționalizate, obligate la...

TRAFIC DE MINORI ÎN BAIA MARE – Victime minore instituționalizate, obligate la prostituție

spot_img

DISTRIBUIȚI

Astăzi, 16 octombrie 2024, polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș, au efectuat o percheziție domiciliară, în municipiul Baia Mare, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

”Din actele de urmărire penală efectuate, a rezultat faptul că, în perioada august – septembrie 2024, două persoane, 18, respectiv 28 de ani, profitând de starea de vulnerabilitate în care s-ar fi aflat două victime minore (instituționalizate), le-ar fi recrutat prin inducere în eroare și, ulterior, le-ar fi adăpostit și transportat în diverse locații, obligându-le la practicarea prostituției. Audierile se desfășoară la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș”, a transmis IPJ Maramureș.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș.

IPJ a făcut precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA