AcasăEvenimentTÂRG ONG DIN 05.10.2024  @Centrul Universitar Nord Baia Mare

TÂRG ONG DIN 05.10.2024  @Centrul Universitar Nord Baia Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

TÂRG ONG organizat de Asociația Suflete Verzi și cele 16 ong-uri partenere în data de 05.10.2024  a strâns la un loc peste 160 de persoane la Centrul Universitar Nord Baia Mare. A fost un eveniment de succes implementat în cadrul proiectului „O comunitate armonioasă și implicată” realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș.

Scopul atins a fost de a promova voluntariatul în rândul a peste 100 de tineri, a prezenta beneficiile implicării active în comunitate și procedurile de recrutare ale ong-urilor locale prezente la târg:

ASSOC – CITY MAKERS – CRUCEA ROȘIE – ESPERANDO – FABRICA DE CAMPIONI – GreenTin – GYMGEES – LIGA STUDENȚILOR – PIRITA CHILDREN – ROTARACT – START PENTRU PERFORMANȚĂ – SUFLETE VERZI – TEAM FOR YOUTH – VIS JUVENTUM -YELLOW SHIRTS – YMCA – YOUNG ROMA;

Tinerii au avut ocazia să participe și la ateliere non-formale de dezvoltare personală, mai exact  au fost atinse subiecte precum: relațiile sănătoase și setarea de limite, încrederea în sine, vorbitul în public, empatia, interculturalitatea, conexiunile autentice fără tehnologie, autocunoașterea prin echilibrarea elementelor interioare, acordarea primului ajutor, tehnici de relaxare și autoapărare.

Am colaborat foarte bine cu următoarele licee care au participat la târg împreună cu elevii și cadrele didactice:

Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Liceul Tehnologic „George Barițiu”, Liceul Teoretic ”Emil Racoviță”, Liceul Tehnologic Transilvania din Baia Mare și  Liceul Teoretic „George Pop de Băsești” din Ulmeni.

Feedback-urile tinerilor ne-au surprins plăcut:

„Sincer să fiu, chiar a fost interesantă această experiență. Nu am mai făcut asemenea lucruri niciodată. Nu în fiecare zi ai parte de asemenea lucruri.”

„Nu am observat cum a trecut timpul. Am acumulat multe cunoștinte noi.”

„Foarte faină atmosfera de la târg.”

Iar cadrele didactice ne-au confirmat impactul pozitiv creat:

„A fost foarte interesant. Elevii s-au înscris deja în ong-uri să voluntarieze.”

„A fost suu-per și elevii au fost foarte încântați. Așteptăm următoarele evenimente.”

Noi, organizatorii, ne bucurăm că am reușit să creăm un context non-formal, cu o atmosferă relaxantă în care tinerii să poată interacționa cu ong-urile locale pentru a descoperi lumea voluntariatului.

Considerăm că fiecare om e nevoie să voluntarieze măcar o dată în viață! Împreună plantăm semințe de bine și construim o comunitate implicată care trăiește în armonie.

Credite foto: Alexandra Pop & Okoș Dani

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA