AcasăActualitatePROGRAMUL ”ORA DE CIVILIZAȚIE” - Jandarmii și polițiștii au discutat cu sute...

PROGRAMUL ”ORA DE CIVILIZAȚIE” – Jandarmii și polițiștii au discutat cu sute de elevi maramureșeni despre faptele antisociale

spot_img

DISTRIBUIȚI

Aproape 500 de elevi maramureșeni au fost săptămâna aceasta beneficiarii activităților preventiv-educative desfășurate în unitățile de învățământ în cadrul programului național ,,Ora de civilizație”, elaborat de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Într-un cadru prietenos și foarte primitor, pe parcursul acestei săptămâni, jandarmii au avut bucuria de a ne întâlni cu elevii Liceului Teoretic ,,Petru Rareș”, ai Liceului Tehnologic ,,Grigore C. Moisil” Târgu Lăpuș, ai Colegiului Tehnic ,,Anghel Saligny” și ai Școlii Gimnaziale ,,Vasile Alecsandri” din Baia Mare, unde au discutat despre faptele antisociale ce pot fi comise de minori atât în cadrul școlar, cât și în afara acestuia.

Împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș și cu reprezentanți ai Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, s-a adus în atenția tinerilor câteva elemente legislative referitoare la principalele infracțiuni prevăzute de Codul Penal, specificul răspunderii contravenționale și penale a minorului, dar și consecințele legale, sociale și morale ale săvârșirii faptelor antisociale. Totodată, elevii au aflat care sunt modalități de sesizare ale faptelor antisociale și cum pot solicita ajutor în caz de nevoie.

Copiii au avut curiozități și au adresat întrebări, iar jandarmii și polițiștii le-au oferit răspunsuri, dar și exemple de situații și fapte antisociale produse de minori și consecințele acestora asupra lor.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA