AcasăActualitateSENATORUL CRISTIAN NICULESCU ȚÂGÂRLAȘ (PNL): ”Decizia CCR poate crea un precedent periculos”

SENATORUL CRISTIAN NICULESCU ȚÂGÂRLAȘ (PNL): ”Decizia CCR poate crea un precedent periculos”

spot_img

DISTRIBUIȚI

 

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș (PNL) punctează faptul că decizia Curții Constituționale a României în cazul Șoșoacă este nedemocratică și în afara sferei de competență a autorității. Mai mult, senatorul consideră că s-a produs o ingerință în prerogativele instituțiilor statului abilitate să se pronunțe în astfel de spețe.

”Decizia CCR poate crea un precedent periculos și ne obligă să revizuim mecanismul de “checks and balances” (control și echilibru) al puterilor statului în România. Trebuie să ne asigurăm că pe viitor nu se vor produce dezechilibre între puterile statului și că democrația va fi respectată”, atenționează senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș (PNL).

Acesta mai precizează că este total de acord cu opinia doamnei judecător Iulia Scântei, care și-a argumentat votul împotriva respingerii contestației depuse împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă, arătând că “nicio dispoziție constituțională sau legală nu permite CCR ca, pe calea interpretării propriei competențe (la rândul ei, expresă și limitativ prevazută de Constituție și lege), să-și extindă și să completeze sfera atribuției de soluționare cu două noi condiții pentru depunerea candidaturilor, condiții care au o vădită natură subiectivă (întrucât vizează aspecte ce țin de comportamentul, opiniile și declarațiile unei persoane) și care nu au fost prevăzute nici în Constituție, nici în Legea nr. 370/2004 sau Legea nr. 47/1992”.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA