AcasăActualitatePoliticULTIMELE ZVÂCNIRI ALE EXTREMISMULUI ÎN ROMÂNIA | Diana Șoșoacă, declarație incredibilă după...

ULTIMELE ZVÂCNIRI ALE EXTREMISMULUI ÎN ROMÂNIA | Diana Șoșoacă, declarație incredibilă după decizia CCR de a-i anula candidatura la prezidențiale: „Nu pot să spun decât trăiască legiunea și Căpitanul care au fost omorâți de aceeași putere jidănească care a acționat și acum. Rușine tuturor”

spot_img

DISTRIBUIȚI

România a devenit din nou centrul atenției media din Europa, însă nu din motive pozitive. Diana Șoșoacă, mai nou europarlamentar, cunoscută pentru pozițiile sale controversate și declarațiile radicale, a fost exclusă din cursa pentru alegerile prezidențiale. Propovăduirea ideilor legionare, laudele aduse regimului Putin și Rusiei, precum și atacurile asupra Uniunii Europene și NATO au contribuit la pierderea eligibilității sale. Printre declarațiile sale se numără afirmații false, rasiste, precum cele legate de construcția a 3 milioane de case pentru evrei în România.

Extremista doritoare de scaunul de președinte al țării a vehiculat fel și fel de informații și despre costuri exagerate privind soldații americani staționați în România, susținând că fiecare dintre cei 13.000 de militari ar primi 1.000 de dolari pe zi.

CCR a intervenit cu un act de „igienă socială”

Decizia de a descalifica candidatura Dianei Șoșoacă a fost luată de Curtea Constituțională a României (CCR), în urma contestației depuse de o fostă președintă a unei filiale AUR de la Călărași, partid din care Șoșoacă a făcut parte. Curtea a prevenit astfel „proliferarea unui cancer social”, referindu-se la retorica extremistă a Dianei Șoșoacă, care s-a poziționat împotriva alianțelor strategice ale României, precum Uniunea Europeană și NATO.

Cu toate acestea, majoritatea conducerilor partidelor, respectiv candidații la președinția României au criticat decizia Curții, pe considerentul că românii ar fi trebuit să fie cei care să sancționeze prin vot politicile Dianei Șoșoacă. Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD și candidat la funcția de președinte al României a făcut de asemenea o declarație pe rețelele de socializare privind acest caz fără precedent în istoria României.

Deși PSD a apreciat decizia CCR, a subliniat că aceasta este una „disproporționată” în raport cu principiul fundamental al dreptului de a fi ales. Totuși, social-democrații au evidențiat că motivația judecătorilor constituționali va scoate la lumină temeiurile solide pentru excluderea Dianei Șoșoacă din competiția electorală. În contextul celor mai recente evenimente, excluderea sa este privită ca o necesitate pentru protejarea valorilor democratice și a stabilității sociale. Această decizie semnalează o delimitare clară de extremism și de propaganda care contestă parteneriatele strategice ale României, într-o perioadă în care respectarea alianțelor este vitală pentru stabilitatea țării”, a declarat Marcel Ciolacu.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA