AcasăActualitateAFACERI ILEGALE ÎN PĂDURE - Opt persoane reținute în flagrant de polițiști...

AFACERI ILEGALE ÎN PĂDURE – Opt persoane reținute în flagrant de polițiști în rezervație naturală

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ieri, 2 octombrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș au pus în aplicare 18 mandate de percheziție domiciliară pentru combaterea infracționalității, tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale și protejarea comunității de activitățile ilegale. Concomitent, polițiștii au efectuat controale în patru locații din fondul forestier – rezervație naturală.

”Activitățile, desfășurate în municipiul Sighetu Marmației, au fost efectuate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârșirea de infracțiuni silvice și exploatare agregate minerale fără autorizație. Acțiunile au urmărit documentarea activității infracționale a persoanelor cercetate, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal. Astfel, au fost prinse în flagrant delict opt persoane care exploatau agregate minerale fără autorizație”, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș.

Față de un bărbat, personal silvic, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

De asemenea, a fost aplicată măsura sechestrului pentru 48 de paleți de piatră exploatați fără autorizație, cinci autovehicule, un aparat tăiat piatră și o stație de cusut, despre care există indicii că ar fi fost folosite la activitatea infracțională.

Mai mult, în urma perchezițiilor au fost indisponibilizați 47.550 de euro, 19.218 lei, 13 telefoane mobile, unelte pentru exploatarea pietrei, aproximativ 50 mc material lemnos, bunuri susceptibile a proveni din activități infracționale.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA