AcasăActualitateSportivii români de elită sunt ignorați de stat: deputatul Brian Cristian îl...

Sportivii români de elită sunt ignorați de stat: deputatul Brian Cristian îl susține pe înotătorul Andrei Ungur pentru a ajunge la Campionatele Mondiale care vor avea loc în luna decembrie

spot_img

DISTRIBUIȚI

„Sportivii de performanță, olimpicii, toți românii care, prin talent și sârguință, generează mândrie națională, trebuie susținuți!” Este mesajul ferm transmis de deputatul Brian Cristian, care atrage atenția asupra lipsei de susținere pentru tinerii sportivi din România. Acesta a fost vizitat recent de Andrei Ungur, înotătorul originar din Baia Mare, care a obținut numeroase medalii pentru România, inclusiv bronzul la Campionatele Europene.

 

„Andrei Ungur este, la fel ca prea mulți alți sportivi, la capătul listei de priorități a guvernanților”, declară deputatul, subliniind provocările pe care sportivul și mulți alții le întâmpină. „Am discutat despre provocările sale, cu care se confruntă majoritatea sportivilor români, despre lipsa resurselor, dar mai ales despre ce pot face eu, în calitate de deputat, pentru a le veni în ajutor.”
Andrei Ungur se remarcă printr-un palmares impresionant obținut în ciuda lipsei resurselor financiare necesare pentru a se pregăti și pentru a participa la competiții internaționale. „Statul român se bucură de laurii obținuți de sportivi ca el, fără a susține acest efort!”, subliniază Brian Cristian. Înotătorul din Baia Mare impresionează nu doar prin rezultatele sale sportive, ci și prin modestia și determinarea sa de a merge mai departe, în ciuda numeroaselor obstacole. „Andrei muncește în tăcere, cu multă pasiune și sacrificiu. Nu ar trebui să se zbată singur pentru a putea participa la competițiile unde reprezintă România, Maramureșul și Baia Mare!”, consideră deputatul USR.

 

În prezent, dificultățile financiare pun sub semnul întrebării participarea sa la Campionatele Mondiale din luna decembrie. Situația este cu atât mai greu de înțeles cu cât performanțele lui Andrei sunt deja recunoscute la nivel european, iar potențialul său este enorm. Din păcate, povestea sa este doar una dintre numeroasele cazuri în care tineri români talentați se lovesc de un sistem care îi sprijină foarte puțin, spre deloc.
Brian Cristian consideră că este responsabilitatea celor din administrație și politică să îi susțină pe acești tineri: „Este datoria noastră să îi susținem pe acești tineri, care prin munca și talentul lor duc România pe cele mai înalte podiumuri ale lumii. Îl voi ajuta pe Andrei să își îndeplinească visul, dar mai ales, voi continua să lupt în Parlament pentru o legislație care să asigure resursele necesare sportivilor de performanță, dar și olimpicilor, tuturor celor care prin talentul și sârguința lor generează performanță!”

 

Într-o Românie unde sportivii de elită sunt adesea ignorați de stat, mesajul deputatului este clar, sportivii ca Andrei Ungur merită mai mult decât simple încurajări, merită sprijin concret: „Andrei Ungur și toți ceilalți sportivi care se luptă cu sistemul românesc actual și abia apoi pentru medalii merită mai mult decât încurajări: sprijin concret, condiții optime de antrenament și resurse pentru a participa la competiții. Vom lupta împreună și Andrei va participa la Mondiale, unde sunt convins că ne va reprezenta cu mândrie!”

 

Brian Cristian îi îndeamnă pe români să se implice activ în susținerea sportivilor de performanță, să fie comunitatea care poate face diferența în viețile acestora. „Și în sport, la fel ca în viață, succesul nu este niciodată doar despre cel care îl atinge, ci despre comunitate. Vă încurajez să fim comunitatea de care Andrei și mulți alții au nevoie pentru a continua să scrie istorie pentru România!”

 

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA