AcasăNews AlertDEPUTAT CĂLIN BOTA | "PNL rămâne dedicat modernizării României" – Proiectul „România...

DEPUTAT CĂLIN BOTA | „PNL rămâne dedicat modernizării României” – Proiectul „România produce” pentru reindustrializarea țării, lansat de Marcel Boloș

spot_img

DISTRIBUIȚI

Deputatul PNL Maramureș, Călin Bota, a anunțat lansarea proiectului strategic „România produce”, un plan amplu de reindustrializare a țării în valoare de 3 miliarde de euro. Proiectul, prezentat de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, în cadrul Biroului Politic Național al PNL, are ca scop creșterea eficienței energetice și atragerea investițiilor în economia românească, bazându-se pe valorificarea resurselor naturale ale țării.

PNL rămâne dedicat rolului său de partid modernizator al României”, a declarat Călin Bota, subliniind importanța unei viziuni noi pentru dezvoltarea industriei românești. „Proiectul are măsuri concrete și o strategie pe termen lung, cu beneficii pe plan local și național”, a adăugat deputatul.

Programul „Reînnoirea industrială a României” se va derula pe o perioadă de cinci ani și cuprinde trei componente principale:

  1. Alocarea a 1 miliard de euro pentru creșterea eficienței energetice în marea industrie, fonduri provenite din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.
  2. Un alt miliard de euro pentru atragerea investițiilor private în economie.
  3. 450 milioane de euro pentru reducerea disparităților regionale.

Proiectul include și fonduri pentru dezvoltarea afacerilor locale (300 milioane de euro) și prelucrarea resurselor naturale în România (250 milioane de euro).

Deputatul Bota a felicitat ministrul Boloș pentru inițiativă, subliniind că acest proiect va aduce un impact pozitiv atât la nivel local, cât și la nivel național.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA