AcasăAdministrațieMaramureșul a fost punctul de atracție al evenimentului “Weekend românesc pe malul...

Maramureșul a fost punctul de atracție al evenimentului “Weekend românesc pe malul Potomacului”, cel mai mare festival românesc organizat în perioada 12-14 iulie în inima Statelor Unite ale Americii

spot_img

DISTRIBUIȚI

Pentru al treilea an la rând, Maramureșul a fost punctul de atracție al evenimentului “Weekend românesc pe malul Potomacului”, cel mai mare festival românesc organizat în perioada 12-14 iulie în inima Statelor Unite ale Americii. Sunt recunoscător pentru că am reușit să facem Maramureșul nostru să strălucească din nou pe scena internațională.

Este o deosebită onoare de fiecare dată când avem privilegiul de a reprezenta județul nostru la nivel înalt, înaintea lumii. Este de departe una dintre cele mai frumoase atribuții pe care calitatea de președinte a Consiliului Județean le implică. Acest demers nu este doar un motiv de mândrie locală, ci și o mărturie a autenticității noastre culturale maramureșene, de care toți, din toate colțurile lumii, se îndrăgostesc imediat, pe bună dreptate.

În acest an, Maramureșul a beneficiat de trei corturi amplasate în cadrul evenimentului, din totalul de 14. Unul a fost dedicat meșterului popular Ioan Bârsan, un adevărat ambasador al Maramureșului, care a sculptat și Troița din “Grădina Românească” din cadrul Ambasadei României în SUA.

Un alt spațiu i-a revenit olarului Vasile Chira, care a stârnit mare interes tuturor vizitatorilor, în special copiilor, deoarece s-au putut bucura de o experiență autentică de olărit. Elementul surpriză a fost colțul foto, format din elemente autentice din Maramureș: cergă colorată, decorațiuni cu motive din strămoși și o troiță atent sculptată de meșterul Ioan Bârsan, cu simbolurile care fac poarta maramureșeană unică în lume: soarele, crucea, funia răsucită.

Evenimentele din cadrul acestui weekend dedicat Maramureșului în America au fost nu doar oportunități de a promova frumusețea și tradițiile noastre, ci și momente de reafirmare a prieteniei strânse dintre România și Statele Unite. Am fost onorați să luăm parte la „Ziua Prieteniei dintre România și Statele Unite”, găzduită de Ambasada României la Washington, unde am avut ocazia să împărtășim o parte din moștenirea noastră culturală cu diplomați și reprezentanți ai administrației americane.

Am adus în fața publicului american, dar și înaintea românilor care au emigrat pe tărâmul făgăduinței, tradițiile noastre prin expoziții de meșteșuguri, momente artistice de excepție și demonstrații ale artizanilor noștri renumiți. Am promovat brandul Maramureș, prin materiale promoționale și suveniruri care au stârnit interesul vizitatorilor. Am reușit să creăm o legătură puternică cu comunitatea românească din SUA și să oferim turiștilor americani o imagine autentică a frumuseții și valorilor noastre de care noi, aici, în Maramureș, suntem extrem de mândri.

Un moment special ne-a fost oferit de Excelența Sa, ambasadorul Andrei Muraru, care a înmânat o distincție Ansamblului Folcloric Național “Transilvania” în semn de apreciere pentru eforturile de a conserva și promova moștenirea culturală maramureșeană. Aplauzele și recunoștința celor prezenți au fost dovada clară a impactului pe care noi, maramureșenii, l-am avut în aceste zile în Statele Unite ale Americii.

Mulțumesc din suflet pentru reușita acestui demers, dar și pentru excelenta colaborare și susținerea acestor evenimente Ambasadei României în SUA, artizanilor noștri talentați, Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș, echipei dedicate care a făcut ca fiecare detaliu din cadrul acestor activități de promovare să fie perfect. A fost un efort uriaș din partea tuturor, dar a meritat, subliniind încă o dată devotamentul nostru pentru maramureșeni și pentru Maramureș, pentru reprezentarea și promovarea acestui ținut unic în lume căruia noi avem oportunitatea să îi spunem ACASĂ.

Fiecare moment de admirație pentru cultura noastră este un pas înainte spre un viitor în care Maramureșul va fi recunoscut și apreciat pe plan global din ce în ce mai mult. Totul pentru maramureșeni și pentru Maramureș!

Ionel Bogdan,
Președintele Consiliului Județean Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA