AcasăLifestyleCinci secrete ale întreținerii și conservării acoperișurilor din țiglă metalică

Cinci secrete ale întreținerii și conservării acoperișurilor din țiglă metalică

spot_img

DISTRIBUIȚI

Poză de Michael Jasmund pe Unsplash.com

 

Acoperișul este o componentă esențială a oricărei construcții, deoarece îndeplinește roluri diverse, cum ar fi protejarea structurii de umezeală, izolarea termică eficientă a interioarelor  și obținerea accesului la spații suplimentare prin amenajarea unor mansarde. Având în vedere aceste elemente, precum și investiția majoră necesară pentru ridicarea unui acoperiș de calitate, se impune realizarea unor acțiuni care să permită prelungirea duratei de viață utilă a structurii pentru a se putea beneficia cât mai mult timp de avantajele oferite.

În lumea construcțiilor și a întreținerii clădirilor, cunoașterea unor secrete și strategii eficiente face, cu siguranță, diferența între un acoperiș durabil și unul care necesită frecvente intervenții costisitoare pentru reparații și întreținere. Un prim element ce trebuie luat în calcul este achiziția unor materiale de construcție de tip PREMIUM, cum sunt acoperișurile pentru case de la Lindab, un producător recunoscut pentru durabilitatea maximă a produselor, indiferent de condițiile atmosferice ce vor apărea ulterior.

Iată ce secrete utile pot fi aplicate cu ușurință pentru creșterea duratei de viață a acoperișurilor metalice!

Poză de Ibrahim Rifath pe Unsplash.com

 

  1. Țigla metalică este privită de unele persoane ca un material de construcție de calitate inferioară, ce nu se ridică la valoarea altor soluții clasice. Motivul este dat de existența unor variante slab calitative, ce nu au o rezistență corespunzătoare și care au durata de viață redusă. Țigla metalică de calitate superioară are o durată de viață de cel puțin cincizeci de ani, în condițiile unui montaj corect, conform recomandărilor producătorului.
  2. Inspectarea regulată și întreținerea preventivă sunt demersuri ce prelungesc vizibil durata de viață a unui acoperiș din țiglă metalică. În acest mod pot fi identificate eventualele probleme încă din stadiile incipiente, atunci cand intervenția necesară pentru reparație este ușor de făcut și nu necesită o investiție majoră. Un element important în acest sens este curățarea regulată a jgheaburilor și burlanelor pentru îndepărtarea acelor resturi care ar putea favoriza coroziunea și deteriorările.
  3. Zăpada și gheața sunt elemente care pot afecta major un acoperiș. Din această cauză este recomandat să nu se permită acumulări importante și să se îndepărteze cât mai rapid zăpada sau țurțurii apăruți în urma procesului de îngheț-dezgheț. Se vor folosi doar acele soluții tehnice care protejează stratul de acoperire a țiglei metalice pentru a se evita apariția coroziunii.
  4. În cazul în care apar deteriorări sub forma unor fisuri sau a unor zone expuse umidității este necesară o intervenție cat mai rapidă. În acest fel problemele vor fi ținute sub control, intervenția va fi minoră și costurile implicate, de asemenea. Pentru reparațiile necesare se vor folosi materiale de etanșare recomandate și nu improvizații care pot face mai mult rău decât bine.
  5. Un secret util este cel legat de monitorizarea și gestionarea corespunzătoare a vegetației din apropierea acoperișului. În unele cazuri, crengile unor copaci din apropiere pot provoca daune dacă se dezvoltă necontrolat, iar frunzele căzute pe acoperiș sau în jgheaburi pot favoriza apariția coroziunii.

În concluzie, luarea în calcul a unor mici secrete în ceea ce privește întreținerea acoperișurilor din țiglă metalică prelungește durata de viață a acestora și înlătură nevoia unor intervenții costisitoare pentru reparații majore.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA