AcasăLifestyleTop 7 cele mai captivante cărți adaptate în filme și seriale de...

Top 7 cele mai captivante cărți adaptate în filme și seriale de succes

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursa foto Shutterstock:

Există numeroase cărți care au fost adaptate în filme și seriale de succes. O bună parte a ecranizărilor păstrează firul narativ propus de autorul titlului, altele aduc o viziune nouă asupra personajelor.

1. „Riverdale”

Multe dintre filmele și serialele urmărite de milioane de oameni au la bază cărți ecranizate ale unor autori, mai mult sau mai puțin cunoscuți.

„Riverdale. În urmă cu o zi”, de Micol Ostow, este o poveste care explorează impactul unui eveniment tragic asupra unei comunități. Totul se schimbă radical în dimineața zilei de 4 iulie când un eveniment neașteptat zguduie liniștea orășelului.

Unul dintre cele mai interesante aspecte ale cărții „Riverdale” este modul în care povestea este relatată din multiple perspective. Fiecare personaj are propria sa viziune asupra evenimentelor, oferind astfel o imagine complexă și detaliată a întregului scenariu.

Volumele scrise de autor au fost transformate în serial, impactul acestuia fiind considerabil.

2. „Anna Karenina”

„Anna Karenina”, de Lev Tolstoi, este o capodoperă a literaturii rusești, care a fascinat nenumărate generații de cititori. În centrul acestei narațiuni se află relația dintre Anna și soțul ei, Alexei Karenin. Acesta este un politician de rang înalt, iar căsătoria lor pare mai mult o alianță politică decât o uniune de iubire. Apariția contelui Vronsky în viața Annei este un punct de cotitură în poveste. Vronsky este opusul lui Karenin, fiind bogat, atractiv și pasionat. De la prima lor întâlnire, atracția dintre Anna și Vronsky este evidentă, iar Tolstoi o descrie cu o intensitate și o sensibilitate care dă naștere unei conexiuni aproape palpabile între cititor și personajele sale.

De-a lungul timpului, cartea a fost ecranizată de diverse studiouri de producție, actrițe celebre precum Keira Knightley interpretând personajul feminin.

3. „Maestrul minciunii”

„Maestrul minciunii”, o carte scrisă de Nicholas Searle, ne introduce în viața lui Roy, un escroc experimentat. Acesta se dovedește a fi un maestru al minciunii, învățat să joace roluri, să își construiască o identitate falsă și să manipuleze în așa fel încât să își atingă scopurile.

Tehnicile de narațiune utilizate de Searle sunt deosebit de interesante. Povestea lui Roy este spusă într-o manieră neconvențională, de la sfârșit către început.

Ecranizarea de excepție a cărții îi aduce în prim-plan pe Helen Mirren și Ian McKellen, în rolurile principale.

4. „Alienistul”

„Alienistul”, scris de Caleb Carr, este o carte revoluționară prin introducerea cititorului în lumea criminalisticii din secolul al XIX-lea. Narațiunea se concentrează pe utilizarea metodelor de realizare a unui profil psihologic, o practică relativ nouă în acea perioadă, pentru a rezolva crimele. Acest lucru se poate vedea în modul în care personajele principale, jurnalistul John Schuyler Moore și psihologul Laszlo Kreizler, se folosesc de aceste metode pentru a rezolva cazul la care lucrează.

Cartea, vândută în peste 2 milioane de exemplare în întreaga lume a stârnit interesul regizorilor. Serialul se bucură de mare succes pe platforma de streaming unde este difuzat.

5. „În ghearele câinilor”

„În ghearele câinilor” este o operă a lui Thomas Savage care explorează în profunzime personalitățile a doi frați. Pe de o parte, avem un personaj fermecător, dar crud, care pare să aibă o aură întunecată în jurul său. Pe de altă parte, celălalt frate este blând și liniștit. Cartea este o analiză subtilă și profundă a relațiilor umane și a luptei pentru putere.

O dramă psihologică profundă și violentă, care se petrece în decorul sălbatic al Vestului american, a fost ecranizată într-un film multipremiat, în regia lui Jane Campion.

6. „Roșu, alb și sânge albastru”

„Roșu, alb și sânge albastru” este o carte fascinantă scrisă de Casey McQuiston, care ne introduce în viața lui Alex Claremont-Diaz, fiul președintei Statelor Unite. Alex este un tânăr carismatic și inteligent, privit ca un adevărat prinț al Americii.

Intriga cărții este alimentată de rivalitatea dintre Alex și Prințul Henry. Ceea ce începe ca o dispută publică,  un pericol la adresa relațiilor diplomatice între SUA și Marea Britanie, se transformă treptat într-o prietenie strânsă și apoi într-o relație amoroasă secretă. Lupta pentru putere și prestigiu se împletește cu sentimente neașteptate.

Cartea a fost ecranizată, avându-i pe Taylor Zakhar Perez și Nicholas Galitzine în rolurile principale.

7. „Inimi Purpurii”

„Inimi Purpurii”, carte scrisă de Tess Wakefield, explorează dinamica unei căsătorii de conveniență între un soldat, cu un trecut zbuciumat, Luke Morrow, și o cântăreață aspirantă, Cassie Salazar. În căutarea unor beneficii din partea armatei, cei doi decid să se căsătorească, deși nu împărtășesc sentimente romantice unul față de celălalt.

Tragedia care lovește personajele principale schimbă cursul acestei căsătorii de conveniență. Durerea și suferința cu care se confruntă cei doi soți îi transformă și le modifică relația.

Cartea a fost ecranizată și filmul este disponibil pe una dintre cele mai cunoscute platforme de streaming din România.

Acestea sunt doar câteva exemple de titluri de pe rafturile editurii, lista de cărți ecranizate fiind mult mai lungă. Adaptările pot fi subiect de dezbateri între fani cu privire la fidelitatea față de materialul de bază și calitatea artistică a producției finale. Cartea bate filmul? Tu ce crezi?

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA